Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Prvi model iz projekta Ara će se uskoro naći u prodaji! (VIDEO)

Prvi model iz projekta Ara će se uskoro naći u prodaji! (VIDEO)

Projekat ARA ipak nije doživeo neuspeh, naprotiv ocenjuje se da će modularni telefoni vremenom zameniti ove ostale!

U sredu, na konferenciji programera porejakta Ara, Google je objavio "Spiral 2". To će biti prvi modularni telefon koji će se naći u prodaji. Specifikacije uređaja će biti daleko od onih kojie se mogu naći na vodećim modelima (eng. flagship). Rezolucija ekrana će biti 720 x 1280, procesori  Marvell PXA1928 i NVIDIA Tegra K1, zatim kamera od 5 MPx, a povezivanje će biti moguće uz 3G modul, WiFi  i Bluetooth.

Sa baterijom koja nudi 20%, 30% manje kapaciteta od prosečnih baterija, “život” modularnog telefona verovatno neće biti toluko dug kao što bi svi želeli. Uređaj će imati jedanaest funkcionalnih i dostupnih modula, a do kraja godine Google očekuje da će postojati preko 30. Postojaće moduli koji će zameniti i unaprediti slabašnu bateriju, kameru i telefonu omogućiti 4G LTE povezivanje.



"Spiral 2" će biti predstavljen i ponuđen u Portoriku u toku godine, a Google će nastaviti rad sa prednošću malog tržišta Portorika koji je povezan sa SAD. To omogućava Google-u da radi sa FCC na projektu pre nego što telefon doživi svetsku premijeru. Već postoje planovi o "Spiral 3" koji će imati bateriju dužeg veka i 4G LTE povezivanje kao podrazumevanu postavku.

Google je predstavio mali domišljati video koji pokazuje kako se lako mogu menjati moduli i telefon nadograditi tako da postane kao oni uređaji visoke klase. Takođe, na video klipu možete videti kako se lako može zameniti ekran ukoliko ga slomite.

Mi smo već jednom govorili o neograničenim mogućnostima obog modularnog telefona, nešto više pročitajte OVDE.

>>Projekat "ARA"<<