Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Razlike između Pixel 6 i 6 Pro koje nagoveštava aplikacija Google kamera!

Razlike između Pixel 6 i 6 Pro koje nagoveštava aplikacija Google kamera!

Pogledajte koje su razlike između predstojećih Google Pixel 6 i Pixel 6 Pro telefona, na osnovu poslednje verzije aplikacije Google kamera.

Uprkos brojnim curenjima, još uvek ima dosta stvari koje ne znamo o predstojećim Pixel 6 i 6 Pro telefonima. Najnovije ažuriranje Google kamere nudi neki uvid u specifikacije serije Pixel 6, uključujući rezoluciju ekrana, blic za selfi kameru i još mnogo toga.

 



Ranije ove godine, između ostalog, pisali smo o tome da će Pixel 6 imati centralnu rupu za selfi kameru, što je detalj koji je u međuvremenu dokazan renderima telefona. Uz Google Camera 8.3, koji se sada pojavljuje kao deo Android 12 Beta 3, otkrivamo više o kamerama iz Pixel 6 serije.

>> Curenje Pixel 6 Pro prikazuje Google-ov najunikatniji telefon do sada! <<

Rezolucija ekrana

Prvo, u kodu koji definiše gde se nalazi prednja kamera u odnosu na vaš ekran, otkrivamo da bi selfi kamera Pixela 6 trebalo da se nalazi na 540 piksela od leve ivice. U međuvremenu, Pixel 6 Pro (ili Pixel 6 XL) imaće prednju kameru postavljenu 722 piksela s leve strane.

Ako pretpostavimo da će ove selfi kamere biti postavljene u sredini telefona, možemo pretpostaviti da bi rezolucija Pixela 6 trebala biti 1080p, dok bi Pixel 6 Pro trebao da ima rezoluciju nešto veću od 1440p.

Što se tiče samih rupa tiče, ovim najnovijim ažuriranjem Google kamere otkrivamo da će Pixel 6 Pro imati veću rupu na ekranu za selfi kameru - prečnika 70 piksela naspram 65 kod Pixel 6 modela.



4K selfi video snimci

Kopajući dublje zašto je izrez selfi kamere veći, otkrivamo da Pixel 6 Pro ima posebnu funkciju „p21_front_setup“ koja nije omogućena za manji Pixel 6. Na osnovu ovoga uspeli smo da potvrdimo da će samo Pixel 6 Pro moći da snima selfi video zapise u 4K.

Prednji blic?

U drugim funkcijama serije Pixel 6 postoje dokazi da Google možda dodaje prednju LED  blic diodu. Trenutno je Google kamera sposobna da vam pruži efekat blica osvetljavanjem ekrana. Umesto toga, Pixel 6 se priprema za „prednju baklju“, za koju verujemo da bi mogla biti odgovarajući blic za vašu selfi kameru.

Iako je ugrađeno selfi svetlo skoro nečuveno na Androidu, ne računajući nekoliko neobičnih telefona poput BLU VIVO XL4, neki korisnici smatraju da bi moglo imati puno smisla, s obzirom na to koliko su popularni selfie dodaci postali.



Poboljšan video zum

Još jedna sitnica koju smo otkrili u vezi sa Pixel 6 serijom je da će nuditi zum do 7x tokom snimanja video zapisa, čak i dok snima brzinom od 60 kadrova u sekundi. Poređenja radi, prošlogodišnji Pixel 5 nudi samo zum do 5x tokom snimanja video zapisa.

5k ultra-telefoto?

Takođe se pominje i "ultratele" kamera koja bi trebalo da ponudi 5x telefoto zum na predstojećem Pixel telefona. Iako su nedavni prikazi pokazali da Pixel 6 Pro ima tri senzora zadnje kamere, nismo uspeli da definitivno povežemo ovaj ultratele sa zumom od x5 ni na jedan od ova dva modela.

Nema Super Res zumiranja?

Čudno je da je „SABRE_ALLOWED“ onemogućen, što znači da Pixel serija Super Res Zoom - koja koristi mašinsko učenje za popunjavanje detalja na fotografijama kao da imate telefoto objektiv - možda nije omogućena na Pixel 6. Na neki način, ovo ima smisla, jer se trenutno govori da Pixel 6 serija nudi veliku nadogradnju hardvera kamere, uključujući prethodno pomenuti „ultratele“ senzor.



S tim u vezi, pronašli smo niz drugih funkcija povezanih sa mašinskim učenjem koje su omogućene za Pixel 6, pa je moguće da „Sabre“ jednostavno zamenjuje novijom verzijom Super Res Zoom-a.