Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Sada možete besplatno igrati svoje Xbox One igre na Android telefonima!

Sada možete besplatno igrati svoje Xbox One igre na Android telefonima!

Lepe vesti za sve one koji koriste Xbox One jer sada mogu da igraju svoje igre i na Android uređajima!

Ako volite video igre, sada je sjajno vreme da posedujete Android telefon. To je zato što je Xbox igra na daljinu (ranije nazvana Xbox Console Streaming) sada korisnicima Androida dostupna besplatno u novoj beta verziji Xbox aplikacije, što olakšava streaming igara sa vaše Xbox One konzole na Android uređaj. Microsoft je vest objavio u ponedjeljak, rekavši da je ta funkcija dostupna u beta verziji prerađene aplikacije Xbox. Budući da je Xbox igra na daljinu sada besplatna, više ne morate biti Xbox Insider da biste iskoristili prednost ove funkcije.

 



Microsoft je rekao da je nova aplikacija prepisana od temelja u najnovijem ažuriranju, a odlikuje se potpuno novim dizajnom, objedinjenom pristiglom poštom (eng: inbox) za obaveštenja i prepravljenom funkcijom deljenja. Uz objedinjenu pristiglu poštu primićete obaveštenja za zabave, razgovore i još mnogo toga. Kada izbrišete obaveštenja u aplikaciji, ona će se sinhronizovati na svim vašim Xbox nalozima.

Aplikacija Xbox takođe unosi promene u način na koji delite sadržaj. Aplikacija će vas upozoriti nakon što se završi prenos slike ekrana ili igre u oblak. Jednom kad je snimak ekrana ili snimak igre sačuvan, možete ga podeliti s prijateljem ili putem odabrane platforme društvenih mreža, sve iz aplikacije. Aplikacija Xbox takođe će omogućiti korisnicima postavljanje istaknutih profila, uključujući mogućnost deljenja snimaka ekrana i isečaka direktno na vašem profilu.

Objedinjena obavještenja o aplikaciji Xbox

Kad smo već kod deljenja, aplikacija Xbox zaista čini započinjanje zabave sa prijateljima lakom. Možete otkucati poruke i glasovno ćaskati sa bilo kim na Xbox Series X, Series S, Xbox One ili Windows-u. Ovo je odličan način za ćaskanje o igrama u grupi bez obzira gde se nalazili.

Microsoft takođe omogućava korisnicima da postave Xbox Series X ili Series S pomoću aplikacije Xbox. Mobilnu aplikaciju moći ćete koristiti za prijavu i odabir postavki dok se vaša konzola ažurira. Aplikacija se takođe može koristiti za instaliranje igara na vašu konzolu i upravljanje bibliotekom igara kako biste oslobodili prostor. Microsoft je rekao da su i rezultati pretraživanja objedinjeni, što je aplikaciju učinilo "neophodnim mestom" za pronalaženje onoga što tražite na Xbox-u.

Sada možete preuzeti novu aplikaciju Xbox za Android. Aplikacija stiže uoči lansiranja Xbox Series X i Series S u novembru, a također dolazi za petama Microsoftovog novog Game Streaminga, usluge mesečne pretplate koja korisnicima omogućava strimovanje više od 150 naslova.