Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Samsungov prihod porastao za 45% zahvaljujući snažnoj prodaji pametnih telefona!

Samsungov prihod porastao za 45% zahvaljujući snažnoj prodaji pametnih telefona!

Samsung Electronics je upravo predstavio finansijske rezultate kompanije za prvi kvartal 2021. godine, koji se završava 31. marta. Posle teških nekoliko godina, dobre vesti: prihodi su porasli za 6% i zabeleženi u prvom kvartalu, sa profitom od 4% većim nego u prethodnom kvartalu i 45,5% više nego u Q1 2020.

U prvom kvartalu 2021. godine odeljenje za pametne telefone uspelo je da uštedi novac zbog nižih troškova poluprovodnika i ekrana. U budućnosti kompanija očekuje dobru prodaju modela kao što su Galaxy A72 ili A52 i planira da ojača svoj portfolio premium i pristupačnih 5G pametnih telefona.

 



U prvom kvartalu 2021. godine Samsung Electronics je zabeležio prihod od 65,39 biliona wona i dobit od 9,38 milijardi wona, što je 6% više prihoda i 4% dobiti u poređenju sa četvrtim kvartalom prethodne godine. Poređenje sa istim periodom prethodne godine je još pozitivnije: Samsung je ostvario dobit od 6,45 triliona wona.

Od ovih brojki, Samsungova mobilna divizija je donela 29,21 biliona wona prihoda i 4,39 biliona wona dobiti, gotovo polovinu ukupnog iznosa. Uglavnom je zaslužna solidna prodaja Samsung Galaxy S21 i Galaxy A modela, potpomognuta poboljšanom prodajom tableta, računara i nosivih uređaja.

Samsungov plan za 2021. godinu: sklopivi i 5G pametni telefoni

U drugom kvartalu kompanija predviđa dobru potražnju za modelima kao što su Samsung Galaxy A52 ili A72, tabletim, prenosnim uređajima i novim Galaxy Book-om, iako se priprema za efekat nestašice čipova i neizvesnosti u vezi sa pandemijom COVID-19 .

Još jednom, fokus kompanije Samsung biće na jačanju svog liderstva u premium segmentu sklopivih telefona, kao i na širenju asortimana 5G mobilnih uređaja za široku populaciju i razvoju poslovanja sa tabletima, prenosnim uređajima i računarima.