Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Scotty hakovao iPhone 7 i dodao mu potpuno funkcionalan konektor za slušalice! (VIDEO)

Scotty hakovao iPhone 7 i dodao mu potpuno funkcionalan konektor za slušalice! (VIDEO)

Scotty Allen sa YouTube kanala "Strange Parts" je nakon dužeg vremena konačno uspeo da doda potpuno funkcionalan 3.5 audio izlaz na iPhone 7! Pogledajte njegovu neverovatnu priču!

Apple je u septembru 2016. godine lansirao dva nova telefona iPhone 7 i iPhone 7 Plus. Dosta toga novog ti telefoni donose, ali postoji nešto što je kasnije zafalilo mnogim korisnicima: 3.5 mm audio konektor!

 



To je mnoge iznerviralo, ali se većina mahom privikla brzo na novi koncept. Međutim, postoji čovek koji je rašio da potpuno sam doda 3.5 mm audio konektor na svoj iPhone 7 telefon! Taj čovek je Scotty Allen sa sajta i YouTube kanala “Strange Parts”.

On trenutno boravi u Šangaju, u Kini, te su mu svi ti resursi po putanju delova za telefon na dohvat ruke. Shodno tome, on je početkom ove godine krenuo u projekat sastavljanja sopstvenog iPhone 7 telefona, deo po deo! Njegov video “Kako sam napravio sopstven iPhone u Kini” sada već ima 8.5 miliona pregleda za svega 5 meseci postojanja.

To je do danas bio i jedini video na njegovom YouTube kanalu. Sada ima još jedan video u kom pokazuje ceo proces dodavanja 3.5 mm audio konektora na iPhone 7. Iako sve možda zvučni kao prevara ili kao neko lako rešenje, to uopšte nije slučaj! Ta njegova avantura "hakovanja" iPhone 7 telefona je bila duga i naporna, ali što je najbitnije uspešna.

On je prvo otvorio iPhone 7, analizirao ga i konstatovao da postoji prostor za audio konektor. Potom je pronašao standardan 3.5 mm audio konektor, obrusio ga tako da može da stane u prazan prostor, malo pomerio bateriju i modul zadužen za vibraciju. Na kraju je uspeo da smesti konetkor tamo gde traba, ali se ispostavilo da ne postoji načina da običan 3.5 mm konektor poveže sa pločom telefona.



No, on nije odustao te je rešio da proba da prelemi adapter direktno na unutrašnji deo matične ploče tamo gde je konektor za punjač. Time je hteo da testira da li je moguće uopšte koristiti punjač i slušalice odjednom. I… Uspelo je! Sledeće što je trebalo da uradi je da pronađe način kako se sve da smesti u tako mali slobodan prostor u ćošku iPhone 7 telefona.

Prvo je pokušao da napravi prototip ploču koja će mu omogućiti da sve testira pre nego što finalizira ceo proces. Naravno, prototip ploča je prevelika te je rešio da napravi fleksibilnu ploču. Tu su krenuli problemi. Tačnije, tokom celog procesa nizali su se novi izazovi i sve je jednostavno zahtevalo mnogo pažnje, razmišljanja i testiranja.

Na kraju, nakon nekoliko polomljenih ekrana i uništenih adaptera, čipova i mnogo toga, Scotty je uspeo da napravi iPhone 7 sa 3.5 mm audio konektorom. Toplo vas savetujemo da pogledate njegov video jer je poučan i uzbudljiv. Zapratite ga na YouTube-u, i podržite ga šerovanjem ovog teksta kako bi njegov sadržaj dopreo do što više ljudi.