Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Sledeći korak Samsung kompanije može biti predstavljanje uređaja sa savitljivim ekranima! (VIDEO)

Sledeći korak Samsung kompanije može biti predstavljanje uređaja sa savitljivim ekranima! (VIDEO)

Zamislite da ćete uskoro moći da kupite tablet koji se može presaviti na pola i spakovati u džep. Kako vam se to čini? Zanimljivo, zar ne? Pogledajte šta Samsung konkretno sprema!

Samsung navodno sprema telefon koji će moći da se presavije na pola, a prema tvrdnjama SamMobile bloga, čiji je sadržaj fokusiran na Samsung kompaniju i njenu istoriju, to bi moglo da se dogodi već u januaru sledeće godine.

Navodi se da Samsung trenutno testira uređaj koji su oni napravili i koji planiraju da predstave u januaru 2016 godine. Dakle, Samsung sprovodi krajnje testove telefona sa savitljivim ekranom kako bi ga, ako sve prođe kako treba, pustio u komercijalnu upotrebu. U januaru bi trebalo da se pojave dve verzije ovog telefona gde će im zajedničko biti 3 GB RAM-a, MicroSD slot i nezamenljiva baterija. Jedino po čemu će se razlikovati je čipset pa će tako jedan model imati Snapdragon 620, a drugi Snapdragon 820.



To je u suštini sve što se zna za sada o ovim uređajima. Ono što je sigurno je to da telefoni sa ekranima koji su savitljivi neće biti deo Galaxy S7 linije, a ako se oni pojave, onda će biti dostupni samo na Korejanskom tržištu. Ovo je česta praksa koju smo imali prilike da vidimo i ranije sa Samsung Galaxy Round telefonom sa blago zakrivljenim ekranom koji je praktično preteča Galaxy S6 Edge modela koji je kasnije doživeo svetsku premijeru.

Samsung, pored ogromnih prihoda koji trenutno ima, ipak ne posluje toliko dobro kao pre par godina. Iz tog razloga mi danas imamo Samsung telefone sa zakrivljenim ekranom, nove S Pen olovke i slično, koji predstavljaju poslednji trzaj i pokušaj da se ponovo osvoji svetsko tržište. Telefon sa savitljivim ekranom je možda baš ono što je Samsung-u potrebno da se ponovo uzdigne. Cela ova priča nije nemoguća jer su savitljivi ekrani još prošle godine predstavljeni na jednom od sajmova i jednim promo koncept video klipom. Pogledajte kako Samsung zamišlja svoje buduće uređaje sa savitljivim ekranom:

Samsung nešto sprema i to je sigurno! Sve ove glasine, procurele slike, najavljivanja i zaštićeni patenti govore da ćemo uskoro imati uređe koje možemo da presavijemo i sapkujemo u mali džepčić. Sećate li se patenta koji govori da je Samsung zaštito uređaj koji ima ekran koji se savija na dva mesta? Možda je baš to uređaj koji nas čeka u Januaru? Nešto više o tom patentu pročitajte na priloženom linku:

>> Samsung sprema tablet na preklop! Evo kako će izgledati. <<