Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Teclast Tbook 10 pokreće dva operativna sistema, ima 4 GB RAM-a i QuadCore CPU!

Teclast Tbook 10 pokreće dva operativna sistema, ima 4 GB RAM-a i QuadCore CPU!

Teclast Tbook 10 je tablet niske cene ali srednje klase! Pogledajte o kakvom se tabletu radi, možda se zaljubite! 

Teclast se stvarno potrudio da izgradi dobar izbor svojih uređaja u svim klasama. Danas ćemo govoriti o jednom koji pripada srednjoj klasi. U suštini, prema njegovoj ceni, neko bi ga svrstao i u nižu klasu. Međutim, njegove karakteristike nam to ne dozvoljavaju.



Naime, Teclast Tbook 10 ima Intel Cherry Trail Z8300 čipset koji podrazumeva četvorojezgrani procesor takta 1.4/1.8 GHz. Zahvaljujući novoj generaciji Intel čipseta, potrošnja energije je svedena na minimum.

Uz ovaj CPU dolazi i Intel HD grafički čip osme generacije. Ako niste imali prilike da se informišete o statusu ovog grafičkog čipa, ukratko ćemo vam opsiati njegove mogućnosti. Intel HD Gen8 može pružiti odlično web iskustvo, veoma dobar prikaz fotografija i video snimaka. Što se gejminga tiče, ona je dovoljno snažna da pokrene većinu vodećih igara, a da pritom pruži sasvim solildno tj. prosečno iskustvo.

IPS ekran je dijagonale 10.1 inča, FullHD rezolucije (1920*1200). Potpuno prirodan osećaj prilikom dodira ekrana, lepo saturisane boje, širok ugao vidljivosti i bistar prikaz slike će svakako oduševiti sve. Smatramo de je ekran sasvim zadovoljavajućeg kvaliteta.



Ono što ističe ovaj tablet je naravno DualOS, ali i 4 GB RAM-a uz 64 GB interne memorije. Za multitasking na Android-u i Windows-u, navedene karakteristike su kao “šlag na torti”. Generalno, uvek može bolje. Ipak, kada se u obzir uzmu cena ovog tableta i karakteristike, onda ne se možemo previše žaliti.

Dodaćemo i to da tablet ima samo jednu kameru, rezolucije 2 MPx, koja je tu najviše zarad Skype poziva i slično. Tablet ima MicroSD slot za proširenje interne memorije do 128 GB, zatim ima MicroUSB, Mini HDMI, 3.5 mm i DC konektore. Pretpostavljam da znate čemu oni služe. Dopada nam se i to što postoji magnetni konektor za povezivanje sa tastaturom kako bi tablet mogao da se transformiše u laptop. Od modula, sve osnovno je tu: Bluetooth 4, WiFi 802.11b/g/n, kompas, žiroskop itd.

Iako je DualOS, što je u mnogim zemljama zabranjeno, ovaj tablet dolazi sa integrisanom Google Play prodavnicom tako da oko toga “nema zime”. Karakteristike, realno, obećavaju mnogo. Ne znamo doduše kako se ponaša u praksi, ali za 165€, koliko on košta, sigurno opravdava uloženo. Dovoljno je to što je dizajn odličan, što ima 4 GB RAM-a i što ima super ekran.




Više o ovom tabletu možete pročitati klikom na “KUPI” baner gde između ostalog možete da ostvarite kupovinu: