Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Teclast X 80 Pro osmoinčni “slatkiš” za današnju omladinu!

Teclast X 80 Pro osmoinčni “slatkiš” za današnju omladinu!

Ako ste u potrazi za povoljnim tablet računaromm, pogledajte Teclast X80 Pro kojeg pokreće Windows 10 i Android 5.1. Pročitajte zašto mislimo da je ovo tablet pogodan za današnju omladinu čiji je budžet nalo niži.

Budući da sarađujemo sa GearBest.com web prodavnicom, oni nam sa vremena na vreme pošalju gomilu predloga o kojim možemo da pišemo. Naravno, radi se o proizvodima koje oni prodaju. Znate kako mi gledamo na našu saradnju? U početku je to bilo "čisto poslovno", sada je to više kao neko šetanje kroz njihovu radnju koja je prepuna nekih čudnovatih proizvoda. Šta smo sve zanimljivo, povoljno i dobro pronašli kod njih, nećete nam verovati. Naravno, ima i suludih proizvoda, međutim o tome i ne pišemo.

Teclast tableti su postali veoma popularni kao povoljni, a dobri. Teclast pravi tablet računare svih klasa, gde se trude da u svim klasama pruže najpovoljniji izbor. OK, to svakako rezultira nekim nedostacima. Što se našeg ukusa tiče, nije nam problem da pretrpimo neke sitnice zarad niže cene. Ovaj put ćemo vam pisati o niskobužetnom, Dual OS tabletu: Teclast X80 Pro.



Iskreno, nismo imali prilike da ga probamo, ali smo istraživali o njemu i doneli zaključak da bi on mogao biti pravi slatkiš za tinejdžere, ali i adolescente, u zavisnosti od potreba. Teclast X80 Pro pokreću dva sistema, Windows 10 i Android 5.1. Čini nam se da je to upravo ono što cilja pomenute dve grupe korisnika: tinejdžere i adolescente.

Karakteristike su takođe još jedan razlog zbog kog mislimo da će se Teclast X80 Pro dopasti mnogima. Nama su barem “papiri” (karakteristike) sasvim ok za novac koji se ulaže. Primera radi, Teclast X80 Pro unutar sebe pakuje Intel-ovu postavku Intel Atom X5-Z8300 što podrazumeva četvorojezgrani procesor, takta 1.4/8 GHz i Intel HD grafiku, osme generacije. Sasvim pristojno, zar ne. Ok, nije to baš u rangu nekih Snapdragon četvorojezgranih procesora koje imamo prilike da viđamo na ostalim tabletima. Ali, bez straha možemo konstatovati da je Intel sve bliži i bliži tom rangu.

Zatim idemo na RAM. Teclast X80 Pro ima 2 GB DDR3 RAM-a što je realno sasvim OK. Da je 3 GB RAM-a, to bi već uticalo na cenu. Ono što nas je prijatno iznenadilo je 32 GB interne memorije! Vi sada da kupite eksterni HD, dali biste malo manje novca od količine koju biste dali za ovaj tablet. Da, da.. Znamo da eksterni HD ima bolje performanse, ali… Inače, interna memorija se može proširiti do 32 GB putem MicroSD kartice.



Uh, ovo “ali” nekada i nas zbuni. ”A vi kako te?” Šalu na stranu, ovo su svarno zanimljive karakteristike. Čekajte da čujete ostalo. Teclast X80 Pro dolazi sa IPS ekranom, dijagonale 8 inča i rezolucije 1920*1200 (FullHD). E to je nešto što je lepo čuti, a pogotovo videti. Prema iskustvu ostalih korisnika, ekran “ladno” može da prođe na uređajima srednje klase. Dodaćemo i to da se Teclast hvali kako ovaj tablet može da reproduktuje 4K video zapise, “bez da štuca”!

Naravno, tu su i ostali moduli kao što su WiFi, Bluetooth, žiroskop i ostalo. Nema ambijentalni senzor, a kamere su mu po 2 MPx sa prednje i zadnje strane, eto čisto za Skype.



Što dizajna tiče, situacija je standardna, ako izuzmemo fino uzak prostor između ekrana i ivica na bokovima. E sada, da rezimiramo: impresivne karakteristike, odličan ekran, dizajn koji nije kabast i povoljna cena su svakako razlozi zbog kojih smo u naslovu ovog teksta napisali “slatkiš za omladinu”. Šta? Je `l to čujemo da neko razmišlja o gejmingu? Pa, većinu igrica je moguće igrati na ovom tabletu, ako govorimo o Android igrama. Što se Windows igrica tiče, tu ne možemo baš da procenimo…



Više informacija o Teclast X80 Pro pogledajte klikom na priloženi “KUPI” baner, gde inače možete da ostvarite i kupovinu.