Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

TOP 5 super moći Huawei Mate 20 Pro telefona! (VIDEO)

TOP 5 super moći Huawei Mate 20 Pro telefona! (VIDEO)

Evo šta sve Huawei Mate 20 Pro može što drugi telefoni ne mogu.

Jedan od razloga zbog čega je Huawei Mate 20 Pro jedan od najboljih telefona u poslednjih 6 meseci su inovacije koje on donosi. Naravno, u pitanju je fenomenalno izgrađen uređaj sa 7 nm procesorom i odličnim kamerama!

 



U današnjem tekstu smo želeli da skrenemo pažnju na pojedine aspekte kojim samo Huawei Mate 20 Pro telefon može da se pohvali i ni jedan drugi telefon. Ovo je TOP 5 lista “super moći” Huawei Mate 20 Pro telefona:

Sakriveni zvučnik

Do sada nismo imali telefone koji su za cilj imali a sakriju svoj zvučnik. Obično bi se proizvođali telefona fokusirali na to da nekako zvučnik smeste sa prednje strane telefona, ispod i iznad ekrana kako bi kvalitet tona bio što bolji. 

No, kako je trend ekrana bez ivica rastao, tako se javio problem vezano za to gde smestiti zvučnik. Naravno, obično bi proizvođači telefona zvučnik smestili negde na dnu, pored konektora za punjenje. 

Huawei je napravio korak dalje i rešio da iskoristi šupljinu USB Tip C konektora kao kućište zvučnika. Na ovaj način se dobilo više prostora za nešto drugo, kao što je recimo fioka za SIM kartice. Dobilo se i na estetici jer dizajn telefona je daleko svedeniji na ovaj način.

Ipak, nameće se pitanje koliko se žrtvuje kvalitet tona na ovaj način. Pa… Možemo vam provereno reći da kvalitet ne trpi previše budući da već par meseci koristimo Huawei Mate 20 Pro. Ton jeste malo tiši, ali sam kvalitet tona nije lošiji.



Super Makro režim

Pametni telefoni su oduvek imali dobar makro režim. Fotografije koje bi bile napravljene u makro režimu često ostave bez daha. Ipak, koliko god delovalo da ne može bolje, Huawei je u saradnji sa Leica uspeo da napravi ultra wide kameru sa super makro režimom.

To znači da ultra wide kamera Huawei Mate 20 Pro telefona može da se približi na 2.5 centimetara od subjekta i tako napravi fenomenalnu super makro fotografiju.

Komparacije radi, svi ostali telefonu mogu da se približe i fokusiraju subjekat na najviše 5 cm što je duplo dalje od ultra wide kamere Mate 20 Pro telefona.

Više o tome pročitajte na priloženom linku:



>> Huawei Mate 20 Pro - Kamera test (VIDEO) <<

Super brzo punjenje

Možda je bolje reći, ekstra-super brzo punjenje! To govorimo jer je Huawei razvio neverovatnu “SuperCharge” tehnologiju koja omogućava bateriji Mate 20 Pro telefona da se napuni od 0% do 70% za svega 30 minuta punjenja.

Naravno, to je moguće samo uz odgovarajući punjač koji inače, za razliku od drugih telefona, dolazi u kutiji tj. uz telefon. Radi se o “SuperCharge” punjaču od 40W i 5V. 



Koliko je Huawei ponosan na “SuperCharge” brzo punjenje Mate 20 Pro telefona nam govori i izjava Džordža Džana. On je za naš portal izjavio kako je njegova omiljena funkcionalnost novog Mate 20 Pro telefona upravo “SuperCharge”.

PC režim

Za one koji ne znaju, korišćenje telefona u svjojstvu PC računara je odavno cilj mnogim proizvođačima. Zašto oni ne bi uzeli deo i tog kolača PC industriji? No, sa druge strane, to nije tako lako izvesti.

Jasno nam je da svi mi korisnici pozdravljamo ovaj trend, ali nam odgovara da dodatno ulažemo u stranice kao što su Samsung Dex i slično.

>> Tip je od starog MacBook Pro napravio stanicu za Samsung telefon! <<

Shodno tome, ono što je Huawei uradio je za svaku pohvalu jer Mate 20 Pro može da projektuje PC iskustvo na monitor ili TV putem WiFi konekcije ili putem običnog USB Tip C kabla.

Ovo trenutno nije u mogućnosti da uradi ni jedan drugi telefon. Čak je malo i onih telefona koji putem adaptera ili neke stanice sve ovo mogu da urade.

Nano SD memorija

Ispostavilo se da je proizvođačima telefona veliki problem da naprave premium uređaj koji podržava MicroSD i Nano SIM u isto vreme ili kombinaciju dve NanoSIM kartice. Galaxy S9 Plus je jedan takav telefon koji iz nekog razloga ne podražava hibridnu Dual SIM/MicroSD fioku. 

Usled mnogih negativnih komentara na ovakav potez, Huawei se dosetio načina da tako nešto reši za svoj premium uređaj kao što je Mate 20 Pro. Naime, ovaj telefon dolazi sa DualSIM podrškom. A ako ne želite da koristite dva broja telefona odjednom, onda uvek možete ubaciti NanoSD memorijsku karticu u kombinaciji sa jednom NanoSIM karticom.

Huawei Mate 20 Pro je prvi i jedini telefon koji ima podršku za novu generaciju memorijskih kartica kao što je NanoSD. Smatramo da je to vašno te smo upravo ovaj aspekt uvrstili u našu TOP 5 listu super moći Huawei Mate 20 Pro telefona.