Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

TWRP i LineageOS 17.1 od sada dostupni za Samsung Galaxy Tab S6 Lite!

TWRP i LineageOS 17.1 od sada dostupni za Samsung Galaxy Tab S6 Lite!

Ako ste tip osobe koja voli da modifikuje svoje uređaje, tada ćete biti zadovoljni Galaxy Tab S6 Lite, jer je uređaj sada dobio i nezvaničnu TWRP verziju, kao i prilično stabilnu verziju LineageOS-a 17.1.

 

Samsung je među malom šačicom Android proizvođača koji se još uvek klade na segment tableta. Korejski proizvođač najavio je tablet srednjeg ranga - Galaxy Tab S6 Lite - još u aprilu ove godine, koji je takođe stigao do Srbije nakon nekoliko mjeseci.

 



Za povoljni tablet koji podržava Samsungovu S Pen olovku, uređaj nudi solidne specifikacije, kao što su Exynos 9611 SoC, 4 GB RAM-a, 64 GB prostora za skladištenje podataka u pratnji slota za prošitenje memorije putem microSD kartice, 10,4-inčni WUXGA + TFT LCD zaslon, i dva AKG zvučnika podešena sa Dolby Audio.

Prilagođeni oporavak TWRP možete preuzeti na sledećem linku:

>> Galaxy Tab S6 Lite WiFi <<

>> Galaxy Tab S6 Lite LTE <<

Neslužbena verzija LineageOS 17.1 ROM-a zasnovanog na Androidu 10 za Galaxy Tab S6 dostupna je zahvaljujući pogrameru Linux4. Da biste instalirali ROM na Tab S6 Lite, prvo morate instalirati gore spomenutu verziju TWRP-a na svoj uređaj. Prilagođeni ROM dolazi sa nametnutim SELinuxom, što je zaista veliki plus iz sigurnosne perspektive. Postoje zasebne ZIP datoteke za LTE i Wi-Fi varijante, pa odaberite onu koja odgovara vašem modelu.

Vredi spomenuti da će instaliranje prilagođenog softvera na uređaj trajno isključiti KNOX, tako da ćete izgubiti pristup Samsung Pay-u i sigurnosnim funkcijama poput Sigurne fascikle. Ipak, ako vam ne smetaju ovi kompromisi, slobodno nastavite i uživajte u novom softveru na vašem tabletu.



>> Galaxy Tab S6 Lite WiFi <<

>> Galaxy Tab S6 Lite LTE <<

Prebacite preuzet ROM na eksternu SD memorijsku karticu i flešujte ga koristeći TWRP. Kako da flešujete TWRP možete pročitati na sledećem linku:

>> Kako instalirati novi TWRP recoveri na Android uređaju? [Flashify, Fastboot/ADB] <<