Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Vido W8C je povoljan, a pogodan tablet za mnoge svrhe!

Vido W8C je povoljan, a pogodan tablet za mnoge svrhe!

U potrazi ste za povoljnim a solidnim tablet računarom sa Windows 10 operativnim sistemom? Za vas ili vaše dete? OK, onda bi trebalo da bacite pogled na Vido W8C!

Da li ste nekada bili u dilemi da li odmah da kupite neki moćan Windows 10 tablet ili ne? Realno, uvek se nameće pitanje, da li će Windows 10 uspeti da zadovolji potrebe nekog ko nikada do sada nije koristio Win 10 tablet. U tim situacijama je prosto teško odlučiti da li da se odmah ulaže u skupocen tablet ili da se prvo proba neki jeftini. Prema našem načinu razmišljanja, mi bismo, da smo na vašem mestu, prvo probali sa nekom povoljnijom varijantom. Eto, da vidite da li je Windows 10 dobar na uređajima koji imaju ekran osetljiv na dodir ili da jednostavno vidite da li vam tablet uređaji leže.

Sledeće pitanje koje se nameće većem broju ljudi je to, da li se isplati eksperimentisati sa jeftinijim uređajima? Pa, do skorije to i nije bilo toliko efikasno kao danas. To vam govorimo jer na internetu sada možete poručiti veoma solidan tablet po smešno niskim cenama. Jedan povoljan tablet u toj, niskobudžetnoj kategoriji je upravo Vido W8C.



Njegove performanse su sasvim zadovoljavajuće za one koji žele da na tabletu malo okuse Windows 10. Ali i za klince koji tek počinju da istražuju mobilni gejming, ovo uopšte nije loš izbor. Da! Lepo ste pročitali. Windows 10 Store ima gomilu igara koje se mogu besplatno preuzeti i potpuno fluidno igrati na Vido W8C tabletu.

Procesor koji Vido W8C pakuje unutar sebe je četvorojezgrani Intel Baytrial Z3735F koji radi na 1.33 GHz. Pristojan rad, uz pomenuti procesor pruža i 1 GB RAM-a i Intel HD grafika sedme generacije. Tu je 16 GB interne memorije uz podršku proširenja do 64 GB putem MicroSD kartice.

Vido W8C ima IPS ekran dijagonale 8 Inča, HD rezolucije sa 16:10 formatom slike što je u suštini pogodno za surfovanje internetom. Što se povezivosti tiče, tu su WiFi, Bluetooth 4.0 moduli, HDMI izlaz, MicroUSB konektori i 3.5 audio izlaz.

Tablet poseduje i dve kamere, jednu na poleđini, a jednu sa prednje stran, iznad ekrana. Zadnja kamera je 5 MPx sa autofokusom, a prednja je 2 MPx. Kamere nisu poput onih koje imaju dobri tablet računari tako da nemojte previše očekivati. Generalno, za Skype pozivanje su odlične.

5.jpg



Baterija je kapaciteta 4.000 mAh što možda i najveći nedostatak za uređaj ove cene. Dizajn po našem mišljenju sasvim pristojan. Razmere su sasvim pristojne što znači da tablet nije previše “debeo”. Vido W8C je debljine 1 centimetar što je karakteristično za uređaje ovog tipa. No, dizajn je stvar ukusa i o tome je glupo mnogo diskutovati. Pogledajte fotografije Vido W8C tableta i sami zaključite da li vam se on dopada.

Njegova cena 68.72€. Koliko mi znamo, kod nas, u našim radnjama ne može se naći ni telefon sličnih karakteristika, a o tabletu da ne govorimo! Dakle, ovo je odlična cena. E sada, zašto mislimo da se isplati prvo pokušati sa ovim tablet-om, ili nekim sličnim njemu, radi eksperimentisanja sa Windows 10 operativnim sistemom. Prvi razlog je na početku naveden, zbog povoljnosti pre svega, a drugi je zbog toga što ga uvek možete proslediti svom detetu. Za dete ili pak tinejdžera, ovo je uređaj koji će odlično služiti za brojne zadatke. Ako vam dete nije surovi gejmer, onda će ovaj tablet biti odličan za dete. Znači, tableti poput Vido W8C su možda odličan izbor i za klince. Na priloženom "GearBest" baneru možete da ostvarite kupovinu i da se detaljnije informišete o karakteristikama Vido W8C tablet računara: