Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Xiaomi predstavio Mi 10T Pro, svoj najnovji vodeći telefon! (VIDEO)

Xiaomi predstavio Mi 10T Pro, svoj najnovji vodeći telefon! (VIDEO)

Evo koje su karakteristike novog Xiaomi Mi 10 Pro telefona i šta je to zanimljivo vezano za njega.

Xiaomi je predstavio Mi 10T Pro, svoj najnoviji vodeći telefon. Uređaj sledi strategiju viđenu prošle godine, gde je elegantni Mi 9 praćen ne toliko sličnim Mi 9T Pro s većim naglaskom na specifikacijama. Mi 9T Pro bio je jedna od najboljih telefonskih ponuda 2019. godine na tržištima na kojima je bio dostupan, tako da bi očekivanja 10T Pro trebala biti velika.

 



Dve istaknute specifikacije na Mi 10T Pro su njegov ekran i baterija. Koristi 6,67-inčni 1080p 20:9 LCD sa brzinom osvežavanja ekrana od 144Hz. Ta brzina osvežavanja je ono što biste očekivali od vrhunskog gaming monitora, a do sada se uglavnom nalazio samo na pametnim telefonima fokusiranim na igre, što ga čini jednim od prvih “mejnstrim” telefona koji ga je dobio. Budući da koristi koristi LCD ekran, senzor otiska prsta integrisan je u taster za napajanje, a ne u ekran.

Što se tiče baterije, Xiaomi je uspeo da uklopi paket od 5.000 mAh u Mi 10T Pro, koji je daleko ispred većine vodećih uređaja konkurencije. Telefon je definitivno malo deblji od Mi 10 Pro, sa 9,33 mm naspram 9 mm, i po današnjim standardima ne bi ga mogao opisati kao elegantan uređaj, ali sa 218 g nije neobično glomazan. Xiaomi takođe uključuje USB-C brzi punjač od 33 W.

Ostatak tehničkih podataka prilično je standardan za telefon koji ima za cilj pružanje visokih performansi uz, verojatno, relativno nisku cenu. Tu je Snapdragon 865 procesor, 5G modem, 8 GB RAM-a, 128 GB ili 256 GB prostora za skladištenje, solidan sistem haptičkih povratnih informacija, stereo zvučnici i selfi kamera sa rezolucijom od 20 megapiksela.

Mi 10T Pro ima prilično veliku kameru, iako nisam potpuno siguran zašto. Postoji primarni senzor od 108 megapiksela, kao na Mi 10 Pro, ali ovdje je objektiv smešten u veliku jedinicu koja se proteže preko dvostruko široke izbočine. Četiri manja modula u nastavku su širokougaona kamera od 13 megapiksela, makro kamera od 5 megapiksela, LED blic i - koliko znam - nefunkcionalna komponenta koja čini izgled simetričnim.



Tu je i varijanta koja nije Pro, Mi 10T - čini se da su jedine razlike primarni senzor kamere od 64 megapiksela i 6 GB RAM-a. Drugi telefon, Mi 10T Lite, potpuno je drugačiji uređaj sa Snapdragonom 750G, baterijom od 4.820mAh i LCD ekranom od 120Hz.

U poređenju sa Mi 10 Pro, Mi 10T Pro nedostaje elegantan dizajn, tanji okviri, zakrivljen OLED ekran, senzor otisaka prsta na ekranu i svestrani četvorostruki sistem kamera sa dva teleobjektiva i ultraširokim objektivom. S druge strane, 10T Pro nadmašuje 10 Pro na polju brzine osvežavanja ekrana i kapaciteta baterije.

Teško je upoređivati ova dva modela bez informacija o globalnim cenama, a Xiaomi to nije pružio u vreme objave. Za sada možemo reći da je 10T Pro moćan dodatak postavi i da bi ga vredelo razmotriti po pravoj ceni - ali čini se da će biti izazov da ponovi uspeh kao Mi 9T Pro.