Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Za sve one koji vole moćne telefone, velike dijagonale, imamo jednu povoljnu preporuku!

Za sve one koji vole moćne telefone, velike dijagonale, imamo jednu povoljnu preporuku!

Prava je retkost naći telefon odličnih performasni sa ekranom velike dijagonale koji ima FullHD rezoluciju, a da pri tome ne mroate da se “izujete“ za njega!

Pre par dana smo vam pisali o telefonu koji po povoljnoj ceni nudi mnogo funkcija, kvalitetnu izradu i odličan dizajn. Danas, bismo pažnju posvetili modelu koji dolazi iz iste kompanije s´tim što ovaj put pored sličnih karakteristika, cena i dizajn nisu isti!

>> Evo koji telefon možete da kupite ako tražite jeftino, a kvalitetno i moderno! <<

Radi se o Xiaomi RedMi Note 2 modelu koji je bio veoma popularan u momentu kada je najavljivan baš zbog svoje cene ali i njegove sposobnosti. Dakle, Xiaomi MX5 jeste fenomenalan uređaj, gotovo kompletan, ali on spada u viosku klasu uređaja, pa odatle i malo viša cena nego obično. Međutim, RedMi Note 2 pakuje poprilično visoke karakteristike koje na benchmark testovima izbacuju impresivne rezultate. Primera radi, na AnTuTu je prošao sa 44.833 poena.



Slaba tačka, uslovno rečeno, je grafika. PowerVR G6200 je odlični grafički čipset ali u odnosu na MTK Helio X10 64 bitni čipset, koji podrazumeva procesor sa osam jezgra, može se reći da je najslabija karika. To koliko je grafika konkretno dobra svedoče rezultati AnTuTu Benchmark-a gde se vidi da je ona postigla odličnih 9353 poena.

Sve bi bilo uzalud kada bi ekran koji ima dijagonalu 5.5 inča bio loše rezolucije. Srećom, uprkos niskoj ceni, ekran nije segment gde se štedelo pa tako on pleni sa FullHD rezolucijom (1920*1080) i ogovarajućom gustinom piskela od 401 ppi.

Ono gde je telefon stvarno pretrpeo “sankcije” je izrada telefona i zaštita ekrana. Iako je ekran zaštićen slojem stakla koje je baš izdržljivo na habanje, to ipak nije Corning Gorilla Glass… Takođe, dizajn nije loš ali je plastičan. Shodno tome, telefon ne pruža utisak premium uređaja kada ga držite u ruci. Jednostavno, na prvi pogled ne odaje utisak skupocenog telefona.



Kamere su blago iznad proseka, ako govorimo o proseku koji vlada na našem tržištu, pa tako RedMi Note 2 ima zadnju kameru od 13 MPx sa f/2.2 aperturom. Budući da naš prosečan korisnik, koji sebi uglavnom kupuje uređaje u ovom cenovnom rangu, ima telefon sa 8 MPx ili niže, ovo će biti dobar odskok i nadogradnja kada je reč o kameri, pogotovu što u paru ide i 5 MPx prednja kamera za selfie fotografije.

Xiaomi Redmi Note 2 Performance

Dakle da podvučemo liniju! Xiaomi RedMi Note 4 je telefon koji pruža visoke performase, slobodno možemo reći gejmerske, zahvaljujući odličnom Helio X10  procesoru, 2 GB RAM-a i PowerVR G6200 grafičkom čipu. Zatim, RedMi Note 4 ima dijagonalu pogodnu za multimediju, a prikaz ekrana je i više nego solidan budući da je FullHD i da broji 401 ppi. DualSIM podrška i 4G povezivost je tu zajedno sa ostalim modulima kao što je WiFi, GPS, A-GPS, GLONASS, Bluetooth 4.0 i slično. Istina, dizajn jeste ono što ga je pozicioniralo u viši deo srednje klase, ali niska cena od 151 evra za 16 GB varijantu to u potpunosti nadomesta. Android 5.0 uvek dođe kao šlag na trotu, a odlična Xiaomi softverska podrška je još jedan pdstrek ka kupovini ovog telefona.



Želimo da vas obavestimo da ga možete kupiti po pomenutoj ceni od 151 evra na sajtu GrarBest bez naknadnih droškova dostave. On u proseku stiže za 15 dana od dana kupovine tako da se ne čeka previše dugo kao što je običaj kada se kupuje sa kineskih sajtova. Moramo da napomenemo da GearBest.com nudi najpovoljniju cenu i da do sada nismo našli sajt koji po nižoj ceni nudi ovaj Xiaomi RedMi Note 2. Nešto više o telefonu, o načinu kopovine i ostalim informacijama kliknite na “KUPI” baner ispod: