Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Zahvaljujući ovoj futroli, uskoro ćete moći da imate iPhone sa Android sistemom na njemu! (VIDEO)

Zahvaljujući ovoj futroli, uskoro ćete moći da imate iPhone sa Android sistemom na njemu! (VIDEO)

Nick Lee je uspeo da napravi futrolu koja može da pretvori iPhone u DualOS telefon. To znači da ćete moći na njemu da koristite i iOS, i Android!

Uh kako smo se samo lepo nasmejali kada smo videli ovu futrolu koja iPhone pretvara u Android… Dobro, da se iOS korisnici ne uvrede: kada smo videli futrolu koja iPhone pretvara u DualOS uređaj. Koliko je to samo ironično… Spojiti, nespojivo…

No, onog koga treba kriviti ili ljubiti je Nick Lee! On je odgovoran za primirje iOS i Android korisnika. Ili možda još veći njihov konflikt! Videćemo… No, Nick Lee se i ranije na sličan način igrao sa Apple proizvodima, a rezultat njegovog poslednjeg “čeprkanja” je Windows 95 na Apple Watch-u.



Da, Nick je uspeo da pokrene dva različita operativna sistema na iPhone uređaju, ali on to nije uradio na klasičan način, uradivši jailbrak, root, CustomROM i slično. On je zapravo napravio futrolu koja sadrži neke neophodne komponente kako bi Android mogao da se pokene i radi na iPhone uređaju.

U startu, Nick je iskoristio 3D šablon sa Thingiverse za iPhone 6S Plus futrolu koju je putem 3D štampača odštampao. Zatim je instalirao AOSP Android na Lemaker HiKey ploči za programere koju pokreće ARM Cortex A53 procesor.

Tu negde je smestio i bateriju kapaciteta 650 mAh. A nakon mukotrpnog posla, koji uključuje kreiranje iOS aplikacije koja omogućava iPhone uređaju da komunicira sa pločom, Nick je upseo da napravi potpuno funkcionalan prototip ”Android futrole”, osnovnih mogućnosti.



Kao što vidite u priloženom video snimku, performanse su veoma, veoma slabe. Verovatno ste i sami zaključili da iPhone samo služi samo kao ekran za Android uređaj smešten u futroli. Međutim, to svakako ne osporava činjenicu da je ovo nešto sasvim novo i zanimljivo. Svašta nešto može da se rodu na bazo ovoga u bliskoj budućnosti! Mi smo baš radoznali i jedva čekamo da vidimo kako će se situacija dalje razvijati… Ukoliko želite da pogledate tok celog projekta, kliknite na ovaj LINK.