Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Želeli ste Nokia telefon kojeg pokreće Android, e pa dobili ste ga!

Želeli ste Nokia telefon kojeg pokreće Android, e pa dobili ste ga!

Nokia C1 sa Android 5 LolliPop operativnim sistemom je upravo usklikan, pogledajte kako izgleda.

 Budući da je Nokia kompanija u vlasništvu Microsoft firme, ni jedan proizvod ne sme biti napravljen pod nazivom Nokia sve do kraja 2016 godine. Međutim, postoji jedan trik za koji mnogi ne znaju. Kompanija Nokia se nije u potpunosti prodala, jedan deo je ostao gde je kasnije poslovao na drugim frontovima. Rezultat tog poslovanja je HERE maps i Android tablet N1. Više o ovim proizvodima pročitajte na priloženim linkovima:

>> Nokia HERE Maps navigacija <<
>> Nokia je napravila i predstavila "N1" tablet koji radi na Android 5 LolliPop-u! <<

Kada je Nokia N1 tablet predstavljen svi su bili zbunjeni, većina barem, i pitali su se kako je kompanija Nokia smela da tu uradi. Pa, Nokia je prodala svoja poslovanja koja se odnose na Nokia uređaje koje pokreće Symbian i Windows operativni sistemi. Samim tim, Android tablet Nokia N1 nije isto što i recimo Nokia N9 ili slično. Nama je još tada sve bilo sumnjivo gde smo pokušavali da istražimo kao je Nokia zaobišla ovaj problem. Ispostavilo se da Nokia ima potpuno pravo da polaže svoj brend na uređaje koje nikada nije pravila. Shodno tome, mi sada imamo priliku da pre vremena pogledamo prvi Nokia Android telefon uz pomoć procurelih fotografija.



Naravno, spekulacije o prvom Nokia Android telefonu su je nizale još davno, ali su one bile veoma lošeg statusa i teško je poverovati da će se sve to izdešavati, obzirom da su svi priloženi tj potencionalni dokazi bili 3D fotografije. Sada, po prvi put imamo priliku da pogledamo dve fotografije koje su stvarno načinjenu, a ne kreirane u nekom 3D programu.

>> Priča se da će Nokia objaviti Android telefon! (VIDEO) <<

Po svemu sudeći, nova Android Nokia će imati oznaku C1 i koristiće Z pokretač (eng. Z launcher) koji inače koristi Nokia N1 tablet. Očekuje se da će Nokia C1 telefon imati sledeće karakteristike:

  • ekran dijagonale 5 inča.
  • Intel Atom čipset.
  • 2 GB RAM-a.
  • 8 MPx zadnju kameru.
  • 5 MPx prednju kameru.
>> Predstavljamo: Nokia Z Launcher (VIDEO) <<

Kao što vidite, Nokia C1 neće biti uređaj visoke klase, te, on može biti jedva srednja klasa ukoliko se ispostavi da je sve ovo tačno. Za sada nemamo nikakve nagoveštaje o tome kada će ovaj telefon biti zvanično predstavljen. Verujemo da će Nokia C1 telefon biti predstavljen u novembru mesecu jer je Nokia N1 tablet predstavljen 2014, baš u novembru, a pušten u prodaju par meseci kasnije.

>> Legendarna igrica sa Nokia telefona se pojavila na Google Play prodavnici! (VIDEO) <<



Kako vam se čini Nokia C1 i da li verujete da će ovo postati realnost?