Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

7 aplikacija koje nam pomažu da živimo zdravije

7 aplikacija koje nam pomažu da živimo zdravije

Možda nije baš za pohvalu, ali gotovo da je nemoguće zamisliti dan bez upotrebe telefona. Nekada smo pri izlasku iz kuće proveravali da li smo poneli ključeve, danas je to mobilni telefon. Definitivno da nam u mnogo čemu pomaže i olakšava funkcionisanje na dnevnom nivou, ali sa druge strane, evidentno je da smo se zbog tih istih telefona ulenjili.

Tržiste obiluje mnoštvom aplikacija za sve i svašta. Samo pomislite, potražite i verovatno da aplikacija za to što tražite postoji. Ne moramo u kupovinu, jer postoje servisi za dostavu. Mi njima spisak, oni nama namirnice. Za to vreme, malo ćemo da odmorimo uz TV. Zatim, ne moramo da odemo ni po garderobu, obuću, tehniku… sve može da se naruči, za to vreme, naravno ležimo kući i odmaramo. U još gorem slučaju, grickamo nešto od onoga što nam je doneo dostavljač. Matematika je prosta, mnoge obaveze više ne obavljamo “peske” već klikom, a svo to vreme koje nam preostaje koristimo za ležanje.

Uz tu lenjost, jasno je da idu i kilogrami viška koji se “preko noći” stvore. E sad, za šta većina nije lenja to je smišljanje izgovora da se pokrene i da se počne vežbati. Ali, kao što smo rekli, za sve postoje aplikacije, pa i aplikacije koje će vam pomoći da živite zdravije.



Malo smo istraživali za vas, ispitali nekoliko aplikacija i evo preporuka. Izabrali smo aplikacije koje su se nama učinile zanimljivim, a u obzir smo uzeli preporuke i broj korisnika, dizajn, praktičnost u korišćenju i opcije koje vam aplikacija pruža.

Water Drink Reminder

Ovo je aplikacija za sve one koji nekako zaborave da su žedni, ili nisu sigurni koliko vode im je potrebno na dnevnom nivou. Ona vam neće dozvoliti da preskočite ni jednu čašu. Ujedno, stvoriće vam naviku da vremenom sami, bez nje, pijete tečnost koja život znači. Kada je instalirate, potrebno je da unesete svoju telesnu težinu kako bi vam aplikacija odredila dovoljnu količinu tečnosti.

Download: iOS Andoid

Calorie Counter & Diet Tracker by MyFitnessPal

Po našem skromnom mišljenju, ovo je jedna super aplikacija. Ako ste rešili da smršate, ili se samo izdefinišete, napravite trbušnjake, uvedete zdrave navike u svoj život ili započnete neki poseban vid ishrane- ova aplikacija vam to i omogućava. Calorie Counter & Diet Tracker u sebi sadrži najveću bazu namirnica na svetu, kao i bar-kod skener koji vam očitava sastav gotove hrane iz prodavnice. Takođe, daje predlaže vam kako da nezdrave namirnice zamenite zdravijim, broji kalorije, nutrijente a prati i koliko tečnosti unosite. Ako skinete ovu aplikaciju na telefon, gotovo da vam nijedna druga aplikacija ne treba. Zaista mnogo opcija u jednoj aplikaciji koja vam može pomoći u uvođenju zdravih navika.



Download: iOS Andoid

HealthyOut - Healthy Meal Finder

Kada se otisnete na putovanje zvano zdrav život i zdrave navike, kao da se ceo svet uroti protiv vas. Kod kuće uspevate da se pridržavate režima, ali kada izađete sa prijateljima ili kada ste na poslu, ne znate šta jesti. E pa, kraj vašim mukama je tu uz HealthyOut aplikaciju. Ova aplikacija vam pronalazi restorane u vašoj blizini gde možete jesti ono što vam po vašem režimu odgovara. Meni za pretragu sadrži mnogo parametara pa možete potražiti bezglutenska jela, veganska, jela po paleo principima ili po nekoj popularnoj dijeti. Put do vitke linije zaista nije nemoguć!

Download: iOS Andoid



Endomondo - Running & Walking

Aplikacija za one koji vole da trče ili šetaju. Ne samo da jasno vidite i pratite svoj napredak, već možete da pratite razdaljine koje pređete i prosečno vreme, potrošnju kalorija… Uz ovo, aplikacija vam nudi još mnogo vidova vežbanja,  čak preko 60. Uz nju, vežbanje postaje zabavno.

Download: iOS Andoid



7 Minutes Workout

Ako niste od onih koji se raduju preznojavanju trčanjem, onda je ovo aplikacija za vas. Ako sada kažete da nemate ni vremena za vežbanje, opet ponavljamo, ovo je aplikacija za vas! 7 Minutes Workout, kako joj i ime kaže, radi na principu sedmominutnih treninga visokog intenziteta. Svaki trening ima 12 vežbi koje se rade po 30 sekundi, sa pauzama od 10 sekundi između svake dve vežbe. Sve što vam je potrebno od rekvizita su stolica i zid. Trebalo bi serije ponoviti 2 ili 3 puta, zavisi koliko vremena kada imate. Definitivno je ovo aplikacija za one najzaposlenije, kao i za one koji vole treninge visokog intenziteta.

Download: iOS Andoid

Lumosity: Brain Games & Cognitive Training App

Evo jedna aplikacija za one momente kada ništa ne radite. Kada, kako se kaže, odmarate i “buljite”u telefon. Pošto zdrav život nisu samo mišići već i oštar um, evo aplikacije koja vam na zabavan način pomaže da istrenirate svoj mozak. Uz pomoć zabavnih edukativnih igara, Lumosity vam pomaže da poboljšate memoriju, veštine rešavanja problema, logiku, rasuđivanje… Izazovite svoj um i zabavite se.

Download: iOS Android

Nadamo se da vam je naš izbor zabavan ili da smo vas bar podstakli da istaržite i nađete svoje favorite. Ukoliko želite da pogledate još sličnih aplikacija pogledajte ovu listu od 12 aplikacija koje vam mogu pomoži da živite zdravije. Pretvorite svoje telefone u svoje lične trenere!