Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Car Math je apliakcija za sve vozače, pogotovu za one pedantne!

Car Math je apliakcija za sve vozače, pogotovu za one pedantne!

Ako volite svoje vozilo kao “treće dete” i vodite računa o apsolutno svemu, onda je "Car Math" idealna aplikacija za vas jer će vam olakšati posao i ujedno pokazati koliko je vaš auto realno ekonimčan.

Iz programerske kuhinje “Code Machine” nam stiže još jedna aplikacija koju će vozači obožavati. Nakon aplikacije “Zona Hrane”, stiže aplikacija koja bi trebalo da bude od velike koristi celom regionu, budući da nije na stranom jeziku i da je prilagođena za naše prostore.

 



Na Car Math gledajte kao “tefter” u koji ćete zabeležiti svaki momenat koji se odigra, a koji se tiče vašeg automobila, ili bilo kog drugog motornog vozila. Dakle, u mogućnosti ste da pratite rashode, statistiku, servis i još mnogo toga, time što ćete unostiti datum kupovine recimo noih guma, kao i cenu naravno, pa tako uvek znati koliko ste novca samo za gume dali.

No, to može i papir zar ne? Može, ali papir ne sabira automatski... Car Math sabira sve rashode koje unesete, gde na kraju imate konačan zbir svih trenutnih rashoda. Isto tako, možete da pratite izveštaje na godišnjem nivou. Da, da.. Rekli smo vam da papir to ne može… Šalu na stranu, radi se o ozbiljnoj aplikaciji koja ima fokus na produktivnost, više nego na “sjaj” tj. dizajn.

Takođe, Car Math ima još nekoliko kategorija koje upotpunjavaju celi svrhu aplikacije. Kategorija “Servisi” je tu da pratite koliko ste puta radili servis, kada je vreme za novi servis, šta ste tačno radili u servisu i što je najbitnije, koliko vas je ovaj servis koštao! Osim toga što na bazi ovih informacija možete napraviti pravu sluku u kakvom je stanju vaše vozilo, ovo vam može poslužiti kao neka nezvanična “servisna knjižica” pri prodaji vozila.

Gorivo! Oh da… Tu se tek ne zna koliko je vaš miljenik popio! Uvek je ona priča, ne troši on više od… Međutim, statistika ne govori tako… Shodno tome, Car Math vam pruža mogućnost da pratite utrošak novca na gorivo, kao i to koliko je vozilo litara goriva potrošilo. To takođe možete pratiti na mesečnom nivou ili na godišnjem.



Zanimljivo zar ne? Ipak to nije sve. Mnogo je vozača koji ne koriste samo jedno vozilo. U tim situacijama je tek teško pratiti rashode, servis, staistiku i slično. Code Machine je vodio računa i o tome. Korisnik je uvek u mogućnosti da doda dva ili više vozila kako bi odvojeno mogao da prati statistiku.

Kao što i sami vidite, mislilo se na mnogo toga. Naravno, postoji prostora za napredak. Eto, mi bismo dali jednu malu sugestiju tvorcima Car Math aplikacije koja se odnosi na unos podataka. Budući da plaćanje putem telefona u regionu polako oživljava, bilo bi zgodno da postoji opcija koja će nakon plaćanja, recimo goriva na pumpi, informacije direktno proslediti u Car Math. Isto tako, opcija za beleške ne bi bila loša, sa mogućnošću dodavanja nekih fotografija.



Što se nas tiče, za mladu aplikaciju kao što je Car Math slobodno možemo reći da je pun pogodak. Ima dosta potencijala, nadamo se da će on biti iskorišćen.

Car Math možete potpuno besplatno da preuzmete sa Google Play prodavnice ili putem priloženog banera. Ne zaboravite da je ocenite na Google Play prodavnici. To je par minuta, a ostalim Android korisnicima mnogo znači pri kasnijoj odluci da li je preuzmu.