Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Energy Notch aplikacija od sada na više modela telefona!

Energy Notch aplikacija od sada na više modela telefona!

Energy Notch na stilizovan način prikazuje obaveštenje o napunjenosti baterije baš tamo gde se nalazi zarez (eng. notch) na ekranu vašeg telefona. Evo na kojim sve telefonima sada može da se koristi Energy Notch aplikacija.

 

Najznačajnija mogućnost Android platforme je mogućnost prilagođavanja i najsitnijih detalja po ukusu korisnika, a “aftermarket” zajednica je pokretačka snaga koja stoji iza te slobode.

 



Programeri često stvaraju kreativne ideje za ponovnu upotrebu postojeće dizajnerske komponente na potpuno drugačiji način od onog kome su namenjeni. Uzmimo primer “Energy Notch” priznatog programera “jagan2” - aplikaciju koja pretvara prostor oko “notch-a” na telefonu OnePlus 6T u animirani indikator baterije.

Ubrzo nakon što je objavio početnu verziju aplikacije, programer je počeo da sakuplja povratne informacije od vlasnika nekoliko drugih pametnih telefona koji imaju “notcheve” kako bi proširio listu podržanih uređaja. Najnovija verzija Energy Notch-a, označena kao EN_1.2, sada podržava OnePlus 6, OnePlus 7 i OnePlus 7T. Pored OnePlus-a, aplikacija je sada u potpunosti kompatibilna sa više telefona različitih OEM proizvođača, konkretno:

  • Xiaomi Mi 10 Lite 5G (kao i kineska varijanta Mi 10 Lite Zoom / Mi 10 Youth Edition 5G)

  • Redmi Note 7 / Note 7S

  • Poco F1 i 



  • Motorola One Pover. 

U slučaju da ne možete pronaći svoj telefon na listi, samo pustite privatnu poruku programeru preko portala XDA-developers.com i zatražite podršku za određeni uređaj.

Postoje nekoliko dodatnih funkcija za plaćene korisnike, ali osnovna verzija nudi dovoljno opcija za prilagođavanje, poput konfiguracije širine, promene boje na osnovu nivoa baterije, definisanja pravca pražnjenja i mnogih drugih. Aplikacija troši vrlo malo snage CPU-a, tako da korisnici ne bi trebali brinuti o pražnjenju baterije.

>> Energy Notch <<