Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Expert RAW je nova Samsung aplikacija za profesionalno fotkanje!

Expert RAW je nova Samsung aplikacija za profesionalno fotkanje!

Preuzmite najnoviju aplikaciju sa profesionalnim alatima za fotkanje za Galaxy S21 Ultra telefon.

Iako gotovo svi premium Samsung telefoni imaju takozvani “Pro” režim za fotografisanje, nova Expert RAW aplikacija ipak donosi neke ozbiljnije opcije za, ali ne samo za glavnu kameru, već za sve ostale kamere telefona.

 



Dakle, “Pro” režim standardne kamera aplikacije na Samsung telefonima se ne može koristiti uz telephoto ili ultraširokougaonu kameru. Sa druge strane, uz Expert RAW aplikaciju to je itekako moguće.

Nova Expert RAW aplikacija je već postala dostupna za Galaxy S21 Ultra telefon preko Galaxy Store-a, ali samo za Južnu Koreju. Ono što je super je to što Expert RAW aplikacija omogućava profesionalne opcije kako za fotografije, tako i za video zapise. Znači, bićete u mogućnosti da preko Expert RAW aplikacije podešavate ekspoziciju, ISO, shutter speed, fokus, balans bele boje i sl.

Ono što je novitet i što Expert RAW aplikacija nudi za razliku od standardnog “Pro” režima je mogućnost podešavanja zatamljenih ili previše osvetljenih delova kadra (eng. shadows, highlights). Moguće je pojačati zasićenost boja ili dodati tint. Dostupan je i histogram, HDR podrška i moguće je sačuvati fotografije u Lossless JPG i DNG RAW formatu.

U ovom trenutku, Expert RAW aplikaciju je moguće koristiti samo na Galaxy S21 Ultra telefonu kojeg pokreće One UI 4.0. Ukoliko je to slučaj sa vašim telefonom, onda aplikaciju možete preuzeti sa priloženog linka:



>> Samsung Expert RAW <<

Treba imati na umu to da je Expert RAW aplikacija trenutno u BETA fazi, ali to će se uskoro promeniti i Samsung će lansirati stabilnu verziju koja neće imati greške. Kao što smo rekli, Expert RAW aplikacija je dostupna preko Galaxy Store prodavnice, ali samo za Južnu Koreju.