Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Gde preuzeti najbolje 4K pozadine: Wallhaven, Pozadine i još mnogo toga!

Gde preuzeti najbolje 4K pozadine: Wallhaven, Pozadine i još mnogo toga!

Pogledajte gde možete preuzeti najbolje 4K pozadine za vaše uređaje i tako ih učiniti interesantnijim.

Prava pozadina može biti ključni centar teme, bilo da je na računaru ili pametnom telefonu. Na opreativnim sistemima poput Android-a 12, pozadine čine ga glavnu atrakcijom teme celog vašeg uređaja koristeći nove smernice Material You-a. 

 Windows 10 i Windows 11, iako im nedostaje takva sveobuhvatna personalizacija, i dalje daju korisnicima mnogo izbora kada je u pitanju prilagođavanje boja, omogućavajući im da računari izgledaju baš onako kako korisnici žele.

Ali ako svoj uređaj želite da sredite po svom ukusu, verovatno želite pouzdan izvor za pribavljanje željenih pozadina. Danas ćemo vam dati par sugestija na tu temu. Od pozadina za radne površine do pozadina za mobilne uređaje, postoji mnogo izvora za njihovo preuzimanje, kako sa veb lokacija, tako i putem aplikacija.

Najbolje veb mesto za pozadine za radne površine: Wallhaven.cc

Wallhaven je odličan izvor, iako pomalo osnovni, za preuzimanje novih pozadina za vaš dektop računar. Pod osnovnim, mislimo ozbiljno - sajt zaista izgleda kao da je iz 2013. Ali, čak i sa svojim grubim ivicama, dom je hiljadama svežih pozadina, a puno njih je dostupno u 4K. Na njemu se nalaze sve vrste pozadina svih vrsta rezolucija i veličina.

Wallhaven

Dobar je izvor da korišćenje ukoliko je sve što želite da brzo preuzmete i dobijete najbolje dostupne 4K pozadine.

>> Awesome Wallpapers - wallhaven.cc <<Najbolja aplikacija za pozadine za mobilne telefone: Backdrops

Ako mislite da su veb stranice za pozadine relikt prošlosti, to je u redu. Postoje i aplikacije za preuzimanje pozadina, među kojima izdvajamo Backdrops. 

Poseduje bazu od nekoliko hiljada pozadina za mobilne telefone sa puno saradnika koji svakodnevno dodaju svoje, a postoji čak i uređena lista ručno izabranih pozadina određenih umetnika od strane Backdrops tima. Trenutno je jedno od najboljih mesta za preuzimanje pozadina za mobilne uređaje.

>> Backdrops - Wallpapers - Google Play <<Najbolje za umetničke pozadine: deviantART

deviantART je sajt koji postoji već duže vreme, stvoren pre više od 20 godina. Od početka je imao jednu svrhu - da služi kao izvor za korisnike da objave svoja umetnička dela i pokažu ih svetu. Ta metnička dela mogu biti bilo šta, i da, neki ljudi su odlučili da prave i dele pozadine na ovoj platformi. 

Preuzimanje pozadina od deviantART-a omogućava vam da ih preuzmete direktno od izvora (umetnika), a da ne pominjemo da možete dobiti prilično jedinstvene stvari koje verovatno nećete moći da pronađete negde drugde.

deviantART homepageTo je odličan izvor za dobijanje najboljih 4K pozadina ako ste umetnička vrsta ili jednostavno želite nešto drugačije kao pozadinu vašeg uređaja.

>> DeviantArt - The Largest Online Art Gallery and Community <<

Najbolje za premium pozadine: Abstruct

Hampus Olsson je umetnički genije, ali ga možda bolje poznavajete kao tipa koji pravi pozadine za OnePlus uređaje i prilagođeni ROM Paranoid Android. Ali on takođe ima aplikaciju pod nazivom Abstruct, gde deli ove pozadine, kao i ekskluzivne pozadine za korisnike aplikacije. Katalog je mnogo manji u odnosu na ostale opcije sa ove liste, kao što biste mogli očekivati, ali plaćajući svoje pozadine, direktno podržavate umetnika.

To je izvrsna aplikacija koju treba razmotriti ako želite mesto za pozadine koje nećete moći pronaći negde drugde.

>> Google Play Abstruct - Wallpapers in 4K - Google Play <<

Najbolje za minimaliste: Simple Desktops

Na sekundu se vraćamo na veb stranice sa poyadinama, ali iz dobrog razloga. Simple Desktops je veb lokacija na kojoj možete preuzeti jednostavne pozadine, kao što i samo ime govori. Jednostavno, u ovom kontekstu minimalizam znači pozadine sa minimalnim stvarima. Ako se odlučite za čistu, prilagođenu estetiku na bilo kom uređaju koji koristite, minimalistička pozadina je ključno središte vašeg podešavanja, a Simple Desktops je dobro mesto za njihovo dobijanje.

Simple Desktops homepage

Simple Desktops je jedna od najboljih veb lokacija za dobijanje najboljih 4K pozadina ako želite minimalizam.

>> Simple Desktops <<

Počasno priznanje: Google Wallpapers

Naravno, ovu temu ne možemo da zatvorimo bez pominjanja Google-ove sopstvene aplikacije Google Wallpapers. To je podrazumevani menadžer pozadina na Pixel telefonima, ali istovremeno je i mesto na kojem možete dobiti sjajne pozadine za svoj uređaj. 

Ne dozvoljava vam da ih preuzmete, što je velika smetnja, ali to nadoknađuje postojanjem neverovatnih pozadina u svakoj kategoriji, čak i ako je izbor malo ograničeniji od drugih veb lokacija ili aplikacija. Tu je i pregršt animiranih pozadina.

Takođe je ujedno i menadžer pozadina za vaš pametni telefon. To znači da će vam aplikacija takođe omogućiti da podesite pozadine početnog ekrana i zaključanog ekrana, pa čak i da ih odaberete iz svoje galerije.

>> Wallpapers - Google Play <<

U zavisnosti od načina upotrebe, onoga što tražite i uređaja koji koristite, različite opcije mogu raditi bolje od drugih za dobijanje najboljih 4K pozadina. Za desktop računare običaj je ući na veb lokaciju i preuzeti novu pozadinu kao datoteku slike na računaru, a zatim je ručno postaviti kao pozadinu radne površine. To veb lokacije za pozadine čini održivim, jer ćete datoteku slike ionako verovatno preuzeti na računar. Pa, koja je najbolja veb lokacija za to? To tačno zavisi od toga šta želite.

Wallhaven.cc je sjajna veb lokacija jer vam omogućava da tražite pozadine u svim vrstama različitih rezolucija i kategorija, ali većina pozadina hostovanih na ovoj platformi su one koje ionako kruže internetom. Ako želite nešto malo jedinstvenije ili specifičnije, deviantART ili Simple Desktops će možda biti malo bolji izbor.

Ali šta je sa telefonima? Uobičajeni način postavljanja pozadina na uređaj je isti kao i na računaru - zgrabite bilo koju sliku sa interneta, preuzmite je na telefon i primenite. Ali u moderno doba postoje aplikacije za sve, a to uključuje i aplikacije za pozadine. Sada postoji mnogo aplikacija u kojima možete da izaberete nešto iz baze aplikacije i dodirnete da biste to odmah primenili na svoj uređaj. Jedna od mojih omiljenih aplikacija za to je Backdrops, i zbog uređenih spiskova i zbog mnogo pozadina koje doprinosi zajednica.