Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google Play prodavnica na Windows 11 računarima! (VIDEO)

Google Play prodavnica na Windows 11 računarima! (VIDEO)

Programeri su pronašli način kako da ubacite Google Play store prodavnicu na Windows 11 računarima. Procedura zahteva praćenje konkretnih koraka, ali ona nije previše komplikovana.

Znate i sami da je Microsoft najavio da će Windows 11 doći sa Amazan prodavnicom Android aplikacija koje će moći da se preuzmu, instaliraju i regularno koriste. Ta funkcionalnost i dalje nije dostupna u okvriu Windows 11 operativnog sistema, ali će uskoro biti.

 



Kako saznajemo, Windows 11 za testere ima Amazon prodavnicu sa aplikacijama i samim tim, očekujemo da će se uskoro pojaviti na zvaničnoj verziji Windows 11 operativnog sistema. To su super vesti jer nećemo dugo čekati na tu mogućnost da koristimo Android aplikacije na desktop operativnom sistemu na koji smo već navikli.

Ono što je problem je što se na Amazon prodavnici ne mogu pronaći baš sve Android aplikacije, pogotovo one koje zavise od Google Play servsa. To je svakako razočaravajuće. Ipak, Android entuzijasti su pronašli rešenje za ovaj problem i uspeli da instaliraju Google Play prodavnicu na Windows 11 računaru.

Programer “ADeltaX” je napravio skriptu koja Windows 11 korisnicima omogućava da iskoriste prednosti Google Play servisa preko Windows Subsystem-a za Android (WSA). Ovo rešenje donosi punu Google Play podršku, uključujući prvenstveno Google Play servise, a zatim i Google Play prodavnicu. Dakle, korisnici su u mogućnosti da se prijave na svoj Google nalog i da preuzmu bilo koju Android aplikaciju sa Google Play prodavnice. Ono što je možda obezhrabrujuće je to što ovo rešenje zahteva obavljanje konkretnih koraka koji nisu baš jednostavni.

Ukoliko ste pažljivi i poznajete osnove funkcionisanja Windows i Android sistema, onda možete preuzeti skriptu sa GitHub-a. Osim skripte, potrebno je da imate Windows Subsystem za Linux i Ubuntu koji možete preuzeti sa Microsoft prodavnice. Kada to instalirate, potrebno je da obavite neke komante koristeći Ubuntu terminal. Naravno, potrebno je da preuzmete odgovarajuće Google aplikacije tj. OpenGApps.

Olakšavajuća okolnost je što postoji video sa detaljnim instrukcijama. Prilažemo vam i taj video u slučaju da rešite da se upustite u celu proceduru: