Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google Translate aplikacija dobija instant prevođenje pomoću kamerice!

Google Translate aplikacija dobija instant prevođenje pomoću kamerice!

Nova zakrpa je donela značajna unapređenja koja ovu aplikaciju pretvara u ličnog prevodilaca! Samo uperite telefon u tekst koji želite da prevedete i dobićete prevod!

Google je lansirao značajnu zakrpu za Google Translate aplikaciju, kako za Android, tako i za iOS uređaje. Jedna od glavnih i najbitnijih novina je instant prevođenje pomoću kamerice. Do sada je bilo moguće da uslikate reč ili rečenicu koju želite da prevedete pa naknadno da dobijete prevod na 36 jezika, a od sada Google Translate je dobio novu dimenziju!

Prevođenje kamericom u realnom vremenu

Od kako je aplikacija dobila novu zakrpu, korisnici su u mogućnosti da prevode tekst direktno preko kamerice, bez fotografisanja. Do daljnjeg, aplikacija veoma dobro radi samo sa tekstovima klasičnog fonta. Takođe, neophodno je da pozadina teksta nema nekih zbunjujućih ilustracija i deformiteta.



Nemojmo zaboraviti da ovaj način prevođenja može mnogo pomoći kada ste u žurbi, a morate da prevedete neki natpis, upozorenje ili znak. To za sada perfektno obavlja! Vremenom kako se aplikacija bude nadograđivala verovatno će preciznost biti veća pa ćemo moći jednostavnim upiranjem kamerice u bilo koji tekst, sa bilo kojom pozadinom, kako bi dobili instant prevod. Do tada i ovo je ogroman korak ka tome. Još jedna zanimljivost u vezi instant prevođenja je da za neke jezike ne zahteva internet konekciju. Dakle, engleski, francuski nemački, italijanski, portugalski, ruski i španski jezik uzajamno možete prevoditi bez internet konekcije.

Prevođenje u realnom vremenu pomoću glasa

Još jedno unapređenje koje nam je stiglo uz novu zakrpu je brže i preciznije prevođenje u realnom vremenu pomoću glasa. To znači da posle dodira na mikrofon ikonicu, možete izgovoriti rečenicu koju želite da vam aplikacija prevede i nakon nekoliko sekundi osoba koja ne razume vaš jezik dobije izgovorenu rečenicu na svom jeziku. Novitet je to što ne morate da dodirujete mikrofon ikonicu konstanto tokom razgovora jer će vas aplikacija osluškivati i biti spremna za prevođenje novih rečenica.

 

Benefite Google Translate aplikacije možete iskoristiti na razne načine, pogotovu za posao. Može vam spasiti život, uštedeti novac, izbaviti iz neprijatnih situacija ili slično. Pisali smo o tome kako je jedan mladić uspeo da iskoristi Google Translate aplikaciju i njenu opciju prevođenje glasom u realnom vremenu. Pročitajte OVDE njegovu avanturu i to kako mu je pametan telefon uštedeo vreme i novac!



Preuzmite Google Translate aplikaciju sa priloženih linkova:

iOS - Google Translate

Android - Google Translate