Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Jeste li probali Nokia Z Launcher? (VIDEO)

Jeste li probali Nokia Z Launcher? (VIDEO)

Nokia Z Launcher je nedavno pušten u beta verziji na Google Play prodavnici! Rešili smo da je preuzmemo na naš telefon i da napravimo kratak test aplikacije.

Prva stvar koja se može primetiti kod Z Launcher-a je da je čist i pregledan. Dakle, bez mnogo nepotrebnih vidžeta i opcija koje mogu da zasmetaju.

 



Z Launcher je ustvari samo početni ekran koji uključuje aplikacije koje su često korišćene, taster za fioku sa aplikacijama i majušni taster za podešavanje. U nizu najčešće korišćenih aplikacija, takođe se prikazuju i nedavno korišćeni kontakti. Na dnu ekrana nalazi se standardni prikaz 4 različitih aplikacija, dok na vrhu ekrana postoji vreme, datum i prognoza vremena u obliku vidžeta na koji se, prevlačenjem prsta, menjaju informacije.

Ovaj launcher je prepoznatljiv po opciji koja pretražuje telefon, tako što iscrtavanjem slova preko celog početnog ekrana kreira ključnu reč pretrage. Na ovaj način lako i brzo možete naći željenu aplikaciju.

Druga ključna funkcija koju Z Launcher poseduje je to što on “uči” od vas tokom korišćenja uređaja i na taj način pravi listu aplikacija na početnom ekranu. Naime on na osnovu prikupljenih informacija procenjuje koja aplikacija može zatrebati korisniku i stavlja je na listu koja se nalazi na početnom ekranu.

Što se tiče fioke sa aplikacijama ona je uređena tako da po abecednom redosledu izlista sve aplikacije prisutne na uređaju. Na vrhu ekrana su dve ikonice, prva, koja izgleda kao mali zubčanik, je za podešavanje Z launchera i druga, koja izgleda kao mali ceger, je link prema Google Play prodavnici. Iskreno, ove skraćenice upotpunjavaju ceo koncept ovog launcher-a i daje lep dodir aplikaciji.



Suština je da su opcije koje smo prethodno pomenuli, sve što Z Launcher nudi. Ne možemo objasniti koliko je prost za korišćenje i koliko malo opterećuje uređaj pri radu. To su ustvari dva najkrupnija aduta Z Launchera ako ste osoba konkretnih potreba. Ako niste, onda će baš to biti veliki nedostatak i mana aplikacije.

Zahvaljujući minimalističnom dizajnu i čistom i preglednom prikazu, Z launcher koristi malo memorije. Takođe, tokom rada ne opterećuje CPU, GPU i RAM i to je veliki plus za aplikaciju ove kategorije. Kad pogledate ostale launchere videćete da natrpane raznoraznim opcijama i podešavanjima dok Z Launcher to sve radi što je prostije moguće.



Sve u svemu, u pitanju je launcher sa ciljnom grupom koja uključuje sve korisnike koji žele konkretan, jednostavan i brz pristup svim svojim aplikacijama. Ako ste obožavatelj Nova, Action, Apex Launcher-a, i volite sva ta obilna podešavanja i funkcije, onda sigurno nećete reći bilo šta lepo za Nokia Z Launcher. 

Nokia Z Launcher

Aplikaciju možete potpuno besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA. Ako vam se pojavi poruka da aplikacija nije dostupna u vašoj zemlji uputite se na ovaj LINK kako bi ste aplikaciju skinuli na telefon. Imajte u vidu da je u pitanju BETA verzija, tako da se unapređenja sigurno očekuju u skorijoj budućosti! 

Na ovom LINKU možete pogledati našu TOP 3 listu launcher-a