Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako aktivirati tamnu temu u YouTube aplikaciji, na Android-u?

Kako aktivirati tamnu temu u YouTube aplikaciji, na Android-u?

Nova tamna tema za YouTube aplikaciju je stikla na Android! Evo kako da je aktivirate!

Iako na prvi pogled tamna tema ne deluje kao bitna stvar, verovali ili ne, to može biti od ogromne koristi za određene telefone. Tačnije, gotovo za sve telefone. Naime, baterija telefona se mnogo sporije troši kada se na ekranu prikazuje slika sa tamnijim bojama. Kod telefona sa AMOLED ekranima je to tek izraženo. 


Međutim, ne samo da će vašim uređajima prijati tamna tema YouTube aplikacije, već i vašim očima. Tamna tema emituje mnogo manje plavog svetla što smanjuje napetost očiju koje se javlja nakon dužeg gledanja u ekran.>> Kako optimizovati ekran telefona da manje šteti očima? <<

Nova tamna tema se može aktivirati samo u Android YouTube aplikaciji, verzije 13.35. Dakle, ranije verzije YouTube aplikacije ne poseduju ovu tamnu temu. Ako ste se nadogradili na najnoviju verziju YouTube aplikacije, evo kako da aktivirate tamnu temu.

1. Pokrenite YouTube aplikaciju i dodirnite na vašu profilnu fotografiju.

2. Potom na listi opcija pronađite i dodirnite na “Podešavanja”.3. Kada pristupite podešavanjima YouTube aplikacije, pronađite i pristupite kategoriji “Opšta”.

4. Na kraju samo aktivirajte prekidač “Tamna tema”.To je to! Uživajte u tamnoj temi YouTube aplikacije.

*Napomena

U slučaju da niste dobili nadogradnju na najnoviju YouTube aplikaciju, onda je sa ovog LINKA možete preuzeti i instalirati ručno.