Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako rasteretitt memoriju na MicroSD kartici ili telefonu!?

Kako rasteretitt memoriju na MicroSD kartici ili telefonu!?

Hitno morate da prebacite neku datoteku na svoj telefon ali nemate dovoljno memorije? Krenete da brišete redom ali nikako da se oslobodi onoliko koliko vama treba? Evo jedne aplikacije koja mapira sve datoteke i kapacitet memorije koju oni zauzimaju!

Pronalaženje slobodnog prostora na svom uređaju je lako ali oslobađanje nekih datoteka je veoma naporno! Ručno traženje datoteka koje zauzimaju najviše memorije može potrajati, ali ne i sa MemoryMap aplikacijom. Ova aplikacija vam pomaže da organizujete slobodan prostor na vašem Android telefonu prikazivajući vam tačno koje su to datoteke koje “jedu” vašu memoriju!

 



Da se razumemo MemoryMap nije aplikacija koja vam čisti cache odnosno keš memoriju! Ako želite tako nešto da učinite OVDE imate uputstvo kako da to obavite i tu takođe možete da pročitate čemu služi keš i da li je dobro brisati ga.

MemoryMap vam daje vizuelnu prezentaciju u obliku kockica i pokazuje gde su vam datoteke smeštene i koliko memorije zauzimaju. Kockice koje najviše prostora zauzimaju na ekranu su datoteke koje najviše memorije zauzimaju na telefonu.

Manje datoteke ne mogu eskivirati MemoryMap u nameri da ih skenira i prikaže. Jednostavnim zumiranjem možete da pregledate i manje “kockice” koje predstavljaju datoteke koje manje zauzimaju memoriju. Vi takođe možete kategorizovati datoteke pomoću boja. Primera radi ako želite da pratite koliko muzika zauzima memorije dovoljno je da tim datotekama (mp3, waw..)  dodelite neku boju.

MemoryMap možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa priloženog LINKA, a može se pokrenuti na Android verziji 2.3 ili iznad.



>> MemoryMap <<