Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako deca da uče kroz zabavu, koristeći Vučilo aplikaciju? (VIDEO)

Kako deca da uče kroz zabavu, koristeći Vučilo aplikaciju? (VIDEO)

Vučilo je aplikacija koja će vašem detetu pomoći da nauči mnogo toga, ali kroz zabavu!

Složićete se sa tim da deca danas prvo nauče da koriste pametne telefone i tablet računare pa onda sve ostalo… Ne govorimo da je to loše, niti dobro. Samo ističemo da je to postalo normalno za nove generacije.

 



Uticaj tehnologije na te nove generacije zavisi od toga kako se ona primenjuje. Što se dece tiče, oni je uglavnom koriste za zabavu, ne toliko za edukaciju. Međutim, kako “prevariti” te mlade mozgove i podvući im neke korisne informacije? Najbolji način da deca uče kroz zabavu je da im se osmisli neka igra. Još bolje, da im se osmisli igra koju će igrati na svojim telefonima i tabletima koje inače svakodnevno koriste!

Organizacija “Nauči.me” nastala je kao odgovor grupe mladih ljudi na jedan društveni izazov. Oni su se prijavili na konkurs Superste 2015. godine gde su se uz pomoć ogromne podrške zajednice izvukli kao pobednici. Krenuli su sa realizacijom projekta a već u avgustu su moglil videti prvi rezultati: Vučilo - Dolina magičnih reči.

Radi se o Android aplikaciji koja je namenjena deci koja pohađaju osnovnu i srednju školu. Edukativnog je karaktera i uz pomoć elemenata modernih igara uspeva da zainteresuje i zadrži pažnju dece. Evo šta Vučilo aplikacija nudi:

  • Lepu, zanimljivu i korisnu igricu koju možete preuzeti besplatno.



  • Preko 2.000 primera različitih nivoa težine iz svih oblasti pravopisa.

  • Mogućnost da se registrujete i napredujete u igri.

  • Originalnu grafiku, animacije i muziku.

  • Trening deo koji će vas naučiti osnovne poteze u igri.



  • Posebnu prodavnicu u kojoj možete potrošiti zlatnike u igri

Drago nam je da vidimo da polako stižu kvalitetne edukativne igre koje koriste naše pismo i koje su u celosti autorske. Dakle, ne neka adaptacija, već ideja naših mladih programera i ostalih stručnih ljudi. Iako je igra edukativnog karaktera, tu su svi ostali elementi koje igru čine zanimljivom: mane, zvezdice, bodovi i slično!



Ne sumnjamo u to da će svakom detetu Vučilo igrica biti zanimljiva. Savetujemo da predložite svom “malom hakeru” Vučilo igru jer ga će ga ona naučiti mnogo toga korisnog. Ona je za sada dostupna Android uređaje na Google Play prodavnicama. Prilažemo vam linkove koji će vas direktno odvesti ka igri:

Android

>> Vučulo - Dolina magičnih reči <<