Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Line na telefonu?

Kako instalirati Line na telefonu?

I Japan ima svoju aplikaciju za dopisivanje koju koristi cela planeta! U pitanju je Line. pogledajte gde da preuzmete Line i kako da je podesite za rad!

Line je aplikacija bez koje Azijati ne mogu da zamisle život. Osnovana u Japanu, a prisvojena u Kini, Line se proširio širom sveta neverovatnom brzinom. Korisnici Line-a su oduševljeni izborom stikera. Dostupno je preko 10 miliona različitih emotikona i sličica koje vaše raspoloženje može preneti na najbolji mogući način. Znamo da je Line najpopularniji u Aziji i Americi ali i kod nas mnogo korisnika pametnih telefona koristi Line. Pogledajte kako da preuzmete, instalirate i podesite Line aplikaciju.

Prvo morate da preuzmete aplikaciju sa marketa ili direktno sa navedenih linkova:



Line - Android

Line - Windows Phone

Line - iOS

Line - BlackBerry

Line - Asha

Line - Firefox OS



Procedura postavke je 99% ista na svim platformama, međutim mi trenutno kod sebe imamo Android uređaj i na slikama možete videti kako izgleda proces na toj platformi. Nakon što preuzmete i instalirate Line sa priloženog linka, startujte aplikaciju. Pojaviće vam se stranica gde trebate odabrati da li se prijavljujete pomoću vašeg Line naloga ili želite da kreirate nov. Obzirom da prethodno niste koristili Line idite na taster “New Users”


Dodirom na “New Users” pristupate registraciji. Imate dve opcije. Prva je da u startu registrujete broj i nastavite dalje.




A druga je da registraciju obavite pomoću društvene mreže Facebook. Naš savet je da sve to obavite pomoću Facebooka-a, naravno ako imate nalog na toj društvenoj mreži. Dodirom na “Login with Facebook” prelazite na drugi korak.


U drugom koraku Facebook će vas pitati da potvrdite sinhronizaciju sa Line Aplikacijom. Vi sve što treba da uradite je da dodirnete na “ok”.




Po završetku sihronizacije sa Facebook-om, Line će od vas zatražiti da se složite sa uslovima korišćenja. Ako se slažete dodirnite “Agree to Terms”.


Kada se složite sa uslovima korišćenja, tada stupa poslednji korak postavljanja aplikacije. U poslednjem koraku možete izabrati sliku sa telefona, napraviti novu ili ostaviti Facebook profilnu sliku za Line profil. Takođe možete preimenovati svoje Line ime. Kada to završite samo idite na “Register”.


Odmah po dodiru na “Register” pojaviće vam se prozorčić u kom možete pratiti proces registracije. Tačnije, kada stigne do 100%, registracija je gotova, a veoma malo vremena treba da se žuta crta ispuni.


Sada kada je postavka naloga gotova, vidi se glavni meni aplikacije. Na početnoj stranici su vam izlistani svi Line kontakti. Već odatle možete započeti koverzaciju sa svojim Line prijateljima.

Na vrhu se mogu naći tri skraćenice, prva i podrazumevana je stranica sa kontaktima. Druga skraćenica je za nedavne prepiske. Treća skraćenica vas vodi do svog zida gde možete podeliti vaše mišljenje i raspoloženje sa svim svojim Line prijateljima.


I četvrta skraćenica je za dodatna podešavanja i opcije. Tu možete naći opciju za preuzimanje stikera, tema, igrica i Line aplikacija.


Kao što smo spomenuli, stikeri su glavni adut ove aplikacije za dopisivanje. Na Line stiker marketu možete naći 10 miliona stikera. Neki se plaćaju, a neki su potpuno besplatni. Pored statičnih stikera mogu se naći i oni animirani. Izbor je stvarno ogroman i šarenolik.



Dragi pratioci portala www.PametniTelefoni.rs nadam se da vam je ovo uputstvo bilo korisno. Ako imate vremena podelite link sa svojim prijateljima i obavezno lajkujte našu stranicu PametniTelefoni.rs.