Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako napraviti "little planet" fotografije?

Kako napraviti "little planet" fotografije?

Evo kako da od panorama fotografije vašeg naselja napravite malu planetu koja ima izražene detalje vašeg naselja. Detaljnije u daljem tekstu…

Sigurni smo da ste barem jednom do sada naišli na internetu na neku od pomenutih fotografija. One zasluženo kupe pažnju gotovo svih ljudi, a kako ne bi kada izgledaju neodoljivo.

 



Kada se krajevi panorama fotografije sastave dobije se nešto što podseća na te “mala planeta” fotografije, ali ipak to nije to. Potrebno je kompletirati još elemenata kako bi se postigao pun efekat fotografije “mala planeta”.

Postoji jedna aplikacija koja na automatizovan način obavlja ceo posao. Naravno, tu su i dodatne alatke za prilagođavanje ili doradu. Baš te alatke vam daju priliku da tim fotografijama podarite neki svoj dodir. Radi se o maloj, besplatnoj aplikaciji “Little Planet” koja je u mogućnosti da oblikuje fotografije u kružnom smeru i tako kreira efekat “male planete”. Možete je preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa priloženog linka:

>> Little Planet <<

Postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da napravite odličnu “mala planeta” fotografiju. Evo na šta treba da obratite pažnju:

1. Trudite se da fotografije uvek budu panorama ili barem isečene u panorama aspektu.



2. Levi i desni kraj panorama fotografije bi trebao da ima sličan završetak kako bi se prilikom spajanja sve lepo složilo, bez nekih čudnih nepravilnosti.

3. Potrudite se da gornji deo panorama fotografije bude čisto nebo.

4. “Mala planeta” fotografija uvek ispadne bolja ukoliko se na sredini panorama fotografije nalaze barem 5 različitih detalja, tipa: zgrada, kuća, spomenik, most, park i slično.



Kao što smo spomenuli, Little Planet, iako je mala aplikacija, ona poseduje mnoštvo korisnih alatki za uređivanje. Shodno tome tu su alatke za izduživanje, rotiranje, uvrtanje, zumiranje, repozicioniranje i slično. U trenutnku kada uredite fotografiju po vašem ukusu imaćete mogućnost da je sačuvate ili da je podelite.

Kreirajte zanimljive fotografije i postujte ih u komentarima ovog posta na Facebook, Twitter ili Google + društvenim mrežama.