Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako odgovoriti na obaveštenje direktno iz notifikacionog panela ili putem plutajućeg kružića?

Kako odgovoriti na obaveštenje direktno iz notifikacionog panela ili putem plutajućeg kružića?

Odgovorite na obaveštenja “u hodu” direktno iz notifikacionog panela ili koristeći plutajući kržić tj. mehurčić! Sve što vam je potrebno je Notifly aplikacija!

Obaveštenja za Android postaju bolja i bolja. Svaka nova verzija Android-a donosi nešto novo što otvara mnoga vrata. Primera radi, Android 7 Nougat je doneo mogućnost brzog odgovora na obaveštenje, direktno iz notifikacionog panela. To znatno olakašava istovremeno korišćenje više aplikacija.

 



Međutim, nisu sve aplikacije koje mi često koristimo nativno implementirale tu opciju za direktno odgovaranje na obaveštenja u notifikacionom. No, to sada nije problem jer Android 7 Nougat pruža mogućnost aplikacijama trećeg lica da dostave to korisničko iskustvo. Jedna od tih aplikacija je Notify.

Aplikaciju možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA. Ona je besplatna i veoma jednostavna za korišćenje. Jednom kada je instalirate, potrebno je dodeliti joj određene dozvole i spreni ste za korišćenje.

Pa šta je to onda toliko posebno kod nje? Osim toga što na skoro svako obaveštenje možete odgovoriti direktno iz notifikacionog panela, Notify vam omogućava da podesite interakciju sa obaveštenjima na bazi malih plutajućih “mehura”. To vam omogućava da odgovorite na poruku bez izlaženja iz aplikacije koju trenutno koristite. Primera radi, ako vam stigne emal i želite da odamah odgovorite na njega dok gledate neku zanimljiv video na YouTube-u, onda će vam Notify mehurčić biti zgodan jer upravo to omogućava. Dovoljno je samo dodirnuti na njega, otkucati poruku i poslati je.

Sve jako slično tom Facebook Messenger korisničkom iskustvu. Stim da je kod Notify aplikacije moguće dodatno prilagoditi boju mehurčića i ostale stvari vezane za sam izgled. Uopšte ne treba da brinete da li ćete se snaći sa podešavanjem same Notify aplikacije jer je ceo taj posao jednostavan tj. intuitivne prirode. Baš iz tog razloga ne želimo da vam pišemo korak po korak uputstvo.