Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako prebaciti sve aplikacije i ostale podatke sa starog na novi Huawei telefon? (VIDEO)

Kako prebaciti sve aplikacije i ostale podatke sa starog na novi Huawei telefon? (VIDEO)

Evo kako da koristite Phone Clone aplikaciju i pomoću nje prebaciti sve aplikacije, imenik, poruke, istoriju poziva, video zapise i fotografije sa starog Android telefon na novi Huawei telefon!

Svi smo mi vrlo uzbuđeni kada sebi kupimo nov telefon! Zar ne? Međutim, kada se telefon otpakuje i odmeri njegov dizajn, sledi njegovo podešavanje. To može biti vrlo naporan proces, pogotovo ako na starom telefonu posedujete neke bitne podatke ili aplikacije. 

 



U današnjem članku želimo da vam olakšamo tu proceduru i upoznamo vas sa aplikacijom koja se naziva “Phone Clone”. Namenjena je za prebacivanje svih podataka, uključujući i aplikacija, sa starog Android telefona na novi Huawei telefon. 

Ova aplikacija vam omogućava da sihronizujete stari Android, Huawei ili iOS telefon sa novim Huawei telefonom. Koristeći WiFi Direct tehnologiju, sve sa starog telefona će se prebaciti na novi. 

Što je najbitnije, prebacivanje podataka možete izvršiti i nakon inicijalnog postavljanja svog novog Huawei telefona. Evo detaljnog, korak po korak, uputstva.

Kako preko Phone Clone aplikacije prebaciti sve sa starog na novi Huawei telefon?

1. Prvo što treba da uradite je da na svom starom telefonu preuzmete Phone Clone aplikaciju. To možete učiniti pretraživanjem App Store i Google Play prodavnica ili klikom na priloženi link:

>> Phone Clone - Android <<



>> Phone Clone - iOS <<

2. Na novom Huawei telefonu pronađite i pokrenite Phone Clone aplikaciju. Ona bi trebalo da bude preinstalirana. Ne brini, kada završite sa njom moći ćete da je izbrišete.

3. Kada pokrenete Phone Clone aplikaciju na novom Huawei telefonu, dodirnite na taster “Ovo je novi telefon”.



4. Zatim odaberite da li prebacujete podatke sa starog Android, iOS ili Huawei telefona. Opcije će vam biti izlistane krupno preko ekrana tako da tu nećete imati nikakvih dilema šta da dodirnete. U našem slučaju je to bio stari Android telefon.



5. Potom dodelite sve dozvole aplikaciji kako bi ona mogla da obavi taj posao prebacivanja podataka sa starog telefona na novi. 

6. Ako ste sve podesili kako treba tj. kao što smo opisali, onda će se preko ekrana novog Huawei telefona pojaviti jedan veliki QR kod.

7. Sada na starom telefonu (na onom sa kojeg prebacujete sve podatke na novi Huawei telefon) pokrenete Phone Clone aplikaciju i dodirnete na plavi taster “Ovo je stari telefon” (eng. this is the old phone).

8. Po dodiru na “Ovo je stari telefon” taster u okviru Phone Clone aplikacije na starom telefonu, pokrenuće se kamera aplikaciju sa QR skrenerom.

9. Jednostavno starim telefonom skenirajte QR kod koji se prikazuje na novom telefonu i tako započnite proces sinhronizacije.

10. U jednom momentu će vas stari telefon upitati da potvrdite povezivanje sa novim Huawei telefonom. Naravno, vi potvrdite tu aktivnost dodirom na “Poveži se” taster.

11. Phone Clone aplikacija vam mogućnost da ručno odaberete koji će se sve podaci prebaciti. To mogu biti aplikacije, istorija poziva, kontakti tj. imenik, muzika, video zapisi, fotografije, Word i ostali dokumenti.

12. Dodirnite na “Prebaci” taster (eng. transfer) jednom kada napravite izbor podataka koji želite da prebacite i sačekajte da se ceo taj proces obavi. Prebacivanje može potrajati u zavisnosti od količine odabranih podataka.

13. Dešava se da neke aplikacije ne mogu da se prebace sa starog telefona na novi Huawei telefon. U tom slučaju ćete dobiti obaveštenje o neuspešnom prebacivanju putem kojeg možete izvršiti uvid u to šta se tačno prebacilo, a šta nije.

14. I to je to! Uspešno ste prebaciti sve podatke sa starog na novi telefon!

*Napomena

Imajte u vidu da Phone Clone aplikacija ne može prebaciti baš sve aplikacije sa starog telefona na novi. Neke aplikacije prosto neće biti prebačene. Takođe, podaci unutar prebačenih aplikacija neće biti dostupni na novom Huawei telefonu nakon prebacivanja. To vam govorimo kako ne biste očekivali da recimo prepiska u okviru Viber aplikacije bude prebačena sa starog na novi Huawei telefon. Šta više, u svim aplikacijama koje to zahtevaju bićete primorani da se iznova prijavite.