Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako pretvoriti Samsung telefon u telefon za decu?

Kako pretvoriti Samsung telefon u telefon za decu?

Evo kako da podesite Samsung telefon da bude dečiji telefon, sa određenim restrikcijama i opcijama za kontrolu. 

Ukoliko želite da kupite novi Samsung telefon za svoje dete ili da mu ipak prepustite Samsung telefon koji ste vi do sada koristili, onda bi trebalo da u obzir uzmete aplikaciju “Samsung Kids”.

 



U pitanju je nova aplikacija koja Samsung teleofon transformiše u uređaj koji je prikladan za decu od 4 do 10 godina. U pitanju je praktično tema tj. “launcher” koji uvodi određene restrikcije. Samim tim, roditelji mogu precizno odrediti koje aplikacije dete može koristi, koga tačno može pozivati i tome slično.

>> Najbolje aplikacije za nadzor dece! [Parental Control] <<

>> Google Family Link platforma će roditeljima omogućiti pametan nadzor dece! <<

>> YouTube aplikacija za decu je sada postala još bolja! <<

Ono što je najbitnije, Samsung Kids aplikacija se ne plaća, ali ipak postoji jedan uslov koji treba biti ispunjen kako bi mogli da je koristite. Naime, Samsung Kids aplikacija se može preuzeti sa Galaxy Store prodavnice, ali samo na Samsung uređajima koje pokreće Android 7 Pie ili iznad.

Ono što je super kod Samsung Kids aplikacije je to što ona i vizuelno transformiše telefon. Shodno tome, ceo korisnički izgled dobija taj dečiji izgled koji podseća na današnje popularne crtaće. Naravno, tu su “Crocro, Cooki, Lisa i Bobby” maskote Samsung Kids aplikacije koje na razne načine dopunjavaju interakciju deteta sa telefonom.



Hajdemo da prođemo koje su to opcije i funkcije na raspolaganju pre nego što vam pokažemo gde da preuzmete i kako da instalirate Samsung Kids aplikaciju:

- Četiri maskote sa kojim deca moguimati interakciju. Mogu ih obući, promeniti im boju, dodeliti im kućicu i tome slično. Možda bi bolje bilo da ih nazovemo ljubimcima.

- Opcija za restrikciju lokalnog sadržaja kojem deca imaju pristup. 



- Opcija za restrikciju vremena provedenog na telefonu.

- Opcija za restrikciju aplikacija koje deca mogu instalirati.

- Kategorija za prikaz statistike korišćenja telefona.



- Roditeljska kontrola pomoću PIN-a.

- Razne dečije aplikacija za crtanje, mozgalice i slično.ž

Ok, ako vam ovo zvučni zanimljivo i vredno truda, onda evo gde da preuzmete i kako da instalirate Samsung Kids aplikaciju:

1. Pristupite priloženom linku i instalirate aplikaciju:

>> Samsung Kids <<

2. Kada instalirate Samsung Kids aplikaciju, pokrenite je i postavite vaš, roditeljski PIN za koji dete neće znati.

3. Zatim napravite dečiji profil i definišite PIN za dete. Prilikom kreiranja profila, potrebno je uneti ime, prezime, datum rođenja, pol i fotografiju.

4. Sada kada imate profil, podesite koliko dugo dete može provesti vremena na telefonu u toku jednog dana. Tu su naravno i druge korisne opcije koje predlažemo da istražite i podesite prema svojim preferencama.

5. Pristupite podešavanjima kako bi dodatno prilagodili detetov način korišćenja telefona.

6. I na kraju prebacite telefon u “Kids” režim korišćenja gde će dete imati jednostavno sortirane aplikacije.