Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako preuzeti, podesiti i koristiti Signal aplikaciju?

Kako preuzeti, podesiti i koristiti Signal aplikaciju?

Evo kako da skinete i podesite Signal aplikaciju za dopisivanje i pozivanje!

U ovom članku ćemo vas uputiti kako da preuzmete Signal, aplikaciju za bezbednu razmenu poruka, izvršite njeno podešavanje i kako da je koristite na svojim uređajima.

 Nakon najnovijeg i kontroverznog ažuriranja politike privatnosti WhatsApp, aplikacija Signal je još jedna platforma za razmenu trenutnih poruka koja stiče na popularnosti nakon ovih objava. Sve više ljudi instalira aplikaciju kao alternativu WhatsApp-u. Signal je aplikacija za razmenu poruka sa vrhunskom zaštititom (enkripcijom).

Kao WhatsApp korisnik ako se ne slažete sa najnovijim ažuriranjima politike privatnosti, onda je preuzimanje aplikacije Signal dobra alternativa. Aplikacija Signal dostupna je na Android i iOS operativnim sistemima. Takođe možete da preuzmete i instalirate aplikaciju Signal na Windows, Linux i Mac. Za razliku od WhatsApp-a, aplikacija Signal je takođe dostupna na iPad-u. Međutim, trebalo bi da preuzmete i instalirate aplikaciju Signal na svoj pametni telefon da biste koristili ove platforme.

Kako se podešava aplikacija Signal Private Messenger

 1. Preuzmite aplikaciju Signal za željeni uređaj sa Google Play prodavnice, sa App Store-a ili sa priloženih linkova:

  >> Signal [Android] <<

  >> Signal [iOS] <<

 2. Otvorite aplikaciju Signal i dodirnite "Nastavi" taster.

 3. Dodelite neophodne dozvole.

 4. Unesite svoj broj telefona koji želite da koristite za Signal i dodirnite "Dalje" taster. Sačekajte da Signal izvrši verifikaciju vašeg broja. 5. Zatim je potrebno da unesete PIN koji želite da koristite kao zaštitu vašeg naloga i dodirnite na "Nastavi" taster. Nakon toga potrebno je da još jednom unesete PIN kao potvrdu.

 1. Unesite svoje ime ili nadimak koji želite da koristite u aplikaciji Signal i dodirnite "Dalje" taster da biste završili kreiranje naloga i podešavanje aplikacije. U ovom koraku možete da podesite i profilnu fotografiju vašeg naloga.

Kako slati poruke u aplikaciji Signal Private Messenger?

 1. Pokrenite Signal aplikaciju. 2. Dodirnite ikonu „olovke“ koja boravi u donjem desnom uglu ekrana.

 1. Izaberite kontakt sa kojim želite da se dopisujete i otvoriće se novi prozor za ćaskanje.

 2. Unesite svoju poruku i pritisnite taster za slanje.Kako poslati fotografije, video zapise i druge multimedijalne datoteke pomoću aplikacije Signal

 1. Dodirnite ikonu „+“ u prozoru ćaskanja

 2. Odaberite opciju iz "Galerije, GIF-a, Datoteke i Lokacije".

 3. Izaberite datoteku, fotografiju ili video zapis

 4. Pritisnite taster za slanje i to je to!

Takođe možete da upućujete pozive pomoću aplikacije Signal. Dodirnite ikonu Audio ili Video poziv na bilo kom prozoru za ćaskanje da biste uputili poziv.