Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

MaxLock je zaključava aplikacije, a ne troši bateriju telefona!

MaxLock je zaključava aplikacije, a ne troši bateriju telefona!

Uz pomoć MaxLock Xposed modifikacije možete da zaključate neku aplikaciju a da pritom baterija telefona ne “iscuri” brzo. Evo u čemu je štos!

Na Google Play prodavnici se mogu pronaći mnoge aplikacije koje služe za zaključavanje raznoraznih funkcija, opcija ili aplikacija na telefonu. Stvarno je moguće pronaći vrlo korisne i funkcionalne aplikaije tog tipa, a o nekim smo i mi pisali. 

 



Međutim, ono što korisnici ne znaju je da te aplikacije poprilično troše bateriju. Razlog je vrlo jednostavan: moraju da budu konstatno aktivne u pozadini kako bi pratile aktivnost onih aplikacija koje su zaključane.

MaxLock modifikacija radi na drugačijem sistemu, budući da ima pristup root-u. MaxLock ne radi konstantno u pozadini, već se aktivira jednom kada se pokrene aplikacija koja je zaključana. Ono što je još jedna prednost MaxLock Xposed modifikacije je to što radi na Android 7 Nougat i Android 8 Oreo verzijama, dok mnoge druge i dalje nisu kompatabilne.

Naravno, za one koji do sada nisu instalirali Xposed Installer na svoj telefon, MaxLock modifikacija možda i nije tako primamljiva opcija. No, za one koji ipak žele da se potrude, postoji uputstvo koje omogućava rad MaxLock aplikaciji na uređajima koji nisu root-ovani.

Što se same funkcionalnosti aplikacije tiče, tu su sve opcije i funkcije koje jedna aplikacija ovog tipa treba da ima. Naravno, moguće je podesiti da se sigurnosna provera prolazi pomoću otiska prsta umesto unosa lozinke ili PIN-a.

Više o MaxLock Xposed modifikaciji pronađite OVDE, a samu modifikaciju možete preuzeti i sa Google Play prodavnice.