Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Mi volimo da slušamo muziku putem MyMusicCloud-a! Smatramo da je to najpametniji način!

Mi volimo da slušamo muziku putem MyMusicCloud-a! Smatramo da je to najpametniji način!

Evo zašto smatramo da je MyMusicCloud odličan muzički cloud servis i zašto je najpametnije slušati muziku putem MyMusicCloud aplikacije za Android, iOS i Windows Phone uređaje...

Slušanje muzike je danas postalo premium iskustvo u svakom smislu te reči. Postoji mnogo načina da sebi obezbedite melem za vaše živce i uši. Toliko je različitih načina danas da se uživa u muzici putem pametnih uređaja da se prosto nameće pitanje koji je način najbolji.

 



Odmah da razjasnimo, cela ova diskusija se temeljli na ukusu i potrebama pojedinca tako da ono što ćemo mi navesti kao “najpametniji način da se sluša muzika” je rezultat naše tačke gledišta. Evo iskustva jednog od naših novinara.

Kao veliki kolekcionar domaće rock muzike, na memoriji svog računara sam imao preko 7.000 različitih, starih pesama. Tu su bile pesme grupa Time, Oktobar 1864, Atomsko sklonište, Azra, Poslednja igra leptira i još mnoge, mnoge druge… Sve pesme su uredno bile imenovane i spakovane. Tada, kada sam ja prikupljao te pesme, CD je bio aktivan, a DVD je tek počinjao da se pojavljuje. Znači, nije bilo moguće prikupiti mnogo pesama u kratkom vremenskom periodu. Otežavajuća okolnost je bilo njihovo čuvanje, odnosno pravljenje rezervnih kopija. CD i DVD diskovi su se habali i često bivali neispravni nakon nekog vremena korišćenja. HDD su bili skupi i relativno malih kapaciteta. Sećam se 40 GB je bio HDD koji bi svako poželeo!

>> Najbolje muzičke aplikacije! [Best Music Player Apps] <<

Shodno navedenom, on, kao i mnogi drugi, je imao ogroman problem samo oko skladištenja muzike, a da ne govorimo o ostalim poteškoćama. Danas, to je nije nikakav problem. Skaldištenje muzike je sada stvar izbora. Korisnik je u mogućnosti da sačuva svoju muziku na MicroSD kariticu, na memoriji telefona, na oblaku, ili čak da se pretplati na neki muzički servis kao što je Spotify, Deezer, Apple Music i slično.

U ovom momentu nameće se pitanje: “koji od ovih izbora je najbolji?” Sada će da vidite zašto je iskustvo našeg urednika sa skladištenjem svoje muzike uopšte i pominjano.



Što se pretplate na neki od servisa tiče, to je sasvim ok rešenje. Međutim, izbor pesama se svodi na bazu koju oni imaju. Što se domaćih pesama tiče, pogotovu starijih, nema ih previše na pomenutim servisima. Plus, potrebno je da imate i mogućnost online plaćanja što kod nas retkost. Zaključak je da su ti servisi pogodni uglavnom za osobe koji preferiraju zapadnu muziku, kao i za one starije koji poseduju debitne ili kreditne kartice.

>> Kako pretvoriti bilo koju pesmu u melodiju zvona, ton poruke, obaveštenja ili alarma!? <<

>> Kako dodatno pojačati zvučnik ili slušalicu na telefonu? (VIDEO) <<



Što se skladištenja muzike na MicroSD kartice tiče, to je pogodno u situacijama kada korisnik nema previše muzike pa se ona može sačivati lokalno. Zašto to govorimo? Naravno da je MicroSD kartica kapaciteta 16 GB, ili više, sasvim dovoljna za veliki broj muzičkih datoteka. Ipak, muzika nije jedino što se obično čuva na memoriju MicroSD kartice. Tu su i video snimci, filmovi, fotografije, dokumenti, igrice i još mnogo toga. Nedostatak čuvanja muzike, ili bilo čega drugog, važnog je to što se često dešava da MicroSD “rikne!” Tada ništa ne pomaže, a od datoteka se samo možete oprostiti…

>> Kako slušati muziku sa YouTube-a dok je telefon zaključan!? (BEZ ROOT-a) <<



>> Evo još jednog super načina da slušate muziku preko YouTube apliakcije sa ugašenim ekranom! (VIDEO) <<

Što se oblaka tiče tu je situacija malo drugačija. Oblak nije baš pogodan za preslušavanje muzike jer uvek morate biti online. Pritom, mnog oblak servisi ne podržavaju playlist-e, te je jako komplikovano fluidno slišati svoju muziku. Sa druge strane, pogodnost je to što je sva vaša muzika na sigurniom. Što se našeg suda tiče, oblak je najbolji izbor ali samo u slučaju muzički orijentisanih “cloud” servisa. Evo i zašto:

>> Kako u pozadini slušati muziku sa YouTube aplikacije na Android telefonu! (ROOT) <<

>> Kako u pozadini slušati muziku sa YouTube sajta na iPhone uređajima? <<

>> Kako slušati muziku sa YouTube-a na Android telefonu dok koristite neku drugu aplikaciju? <<

MyMusicCloud je jedan od tih “specijalno” napravljenih oblak muzičkih sistema. Ono što ga odlikuje je bezbedno skladištenje spstvene muzike i reprodukcija iste na fludian i zgodan način. MyMusicPlayer pruža mogućnost direktnog prebacivanja muzike sa drugih oblak servisa kao što su Google Disk, Dropbox i slično. To je jako bitno jer su mnogi svoju muziku sačuvali na neki od tih obak servisa iz straha da se ne zagubi.

Sledeća stvar je zgodni “player” sistem koji je jako sličan svim muzičkim programima i aplikacijama. Pravljenje playlist-e, zakazivanje pesama, uređivanje informacija o pesmi i još mnogo toga je na raspolaganju. Ovaj oblak servis poseduje i aplikacije za iOS, Windows Phone i Android te je sve znatno zgodnije za korišćenje. Da ne pominjemo to što je moguće preslušavati svoju muziku putem bilo kog internet pregledača, pa čak i direktno na pametnim televizorima ili putem Chromecast aplikacije.

Windows Phone

>> MyMusicCloud <<

Android

>> MyMusicCloud <<

iOS

>> MyMusicCloud << 

Sledeće što nam se dopada je to što je moguće pretplatiti se i slušati ostalu muziku u svega par dodira i na taj način sebi obezbediti “Spotify” tip servisa iz oblak servis. Ako vam je online uslov za slušanje muzike problem, onda je mogućnost za preuzimanje muzike u svakom momentu odlična stvar, budući da servisi kao što su Spotify to ne dozvoljavaju.

Kako naš urednik koji koristi ovu aplikaciju ističe, “MyMusicCloud mi se najviše dopada jer sâm mogu da kreiram bazu muzike. Tačnije, svu svoju muziku mogu da bezbedno uskladištim na oblaku prilagođenom za slušanje muzike i pritom da se pretplatim kako bi slušao nove hitove. Skroz mi super i brojne sitne opcije i mogućnosti koje generalno upotpunjavaju celokupno korisničko iskustvo”

Ono što će možda neke razočarati je to što ovaj servis pruža osnovno iskustvo za korisnike koji se ne pretplate. Osnovno iskustvo podrazumeva preslušavanje samo 250 pesama iz cele baze koju napravite. Za korisnike koji se za 40$ pretplate na godinu dana na MyMusicPlayer mnogo je toga je dostupno, uključujući neograničeno korišćenje svoje baze, preslušavanje pojedinih muzičkih hitova koji MyMusicCloud nudi još mnogo toga.

Smatramo da 40$ godišnje, što je 3.3$ mesečno, nije previše za ono što MyMusicCloud pruža. Bacite pogled, prijavite se za besplatno korišćenje, probajte jednu od aplikacija pa možda kasnije odličite da se pretplatite! Pišite nam vaše utiske obavezno!

>> MyMusicCloud - Web App <<