Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolje aplikacije za brzu montažu tj. etidovanje video snimaka na telefonu!

Najbolje aplikacije za brzu montažu tj. etidovanje video snimaka na telefonu!

Ovo su aplikacije koje vam mogu pomoći da brzo skratite, sastavite ili pak montirate neki svoj video snimak!

Kada u naslovu pročitate “najbolje” to obavezno gledajte kao “najbolje po našem sudu”. Nemojte misliti da smo arogantni i da mislimo da smo najpametniji, iako nam u naslovu sajta piše “pametni”. Šalu na stranu, ove tri aplikacije o kojim ćemo vam pisatu stvarno poseduju ono najbitnije za brzo uređivanje i montažu vidoe snimaka na pametnim telefonima ili tablet računarima. Shodno tome, smatramo da su najbolje i da treba da ih probate.

 



Ne zaboravite, prvo je bitno napraviti dobre video snimke kamerom svog telefona. Pročitajte tekst u kom smo otkrili nekoliko trikova i napisali par saveta:

>> Kako napraviti odlične video snimke pomoću telefona? <<

Evo o kojim aplikacijama se radi:

KineMaster

Jedna od aplikacija koja poseduje skoro sve opcije i funkcije koje će vam ikada zatrebati! I zamislite, možete je preuzeti sa Google Play prodavnice, a ne sa interneta i tamo nekog sumnjivog sajta. Pomoću KineMaster aplikacije možete da kreirate video ali i foto montaže koje će na kraju izgledati skoro pa profesionalno.

KineMaster vam omogućava da kreirate projekat koristeći video zapise sa memorije telefona. Kasnije, pomoću brojnih funkcija za uređivanje možete rasporediti, iseću, spojiti, uveličati ili smanjiti snimke. Svi koji žele aplikaciju naprednih opcija, onda je bi trbalo da oprate pažnju na KineMaster.



Naravno, efekti su takođe dostupni. Aplikacija poseduje veliku bazu efekata i prelaza, a kao i svi programi za montažu, dostupan vam je i “timeline” za montiranje zvuka. Bez problema možete dodati tekst koji se prikazuje pomerajući se preko ekrana.

Nemojte se uplašiti ukoliko vam sve ovo zvuči komplikovano. KineMaster ima intuitivni korisnički izgled koji ćete sigurno brzo shvatiti. Ukoliko ste koristili bilo koji program za uređivanje i montažu video snimaka na računaru, onda će vam KineMaster biti savršeno rešenje!

KineMaster aplikaciju možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA.

PowerDirector Video Editing

Ovu aplikaciju je razvio čuveni Cyberlink studio. Ako vam ovaj naziv studi nije poznat možda će vam biti lakše da se setite njihovog najpoznatijeg prozivoda “PowerDVD” za Windows računare.



Poput KineMaster aplikacije, PowerDirector takođe sadrži tri trake unutar koje se pakuju video snimci, audio i titlovi. Inače, celokupni korisnički izgled je ne odstupa od standarda te ne verujemo da se nećete snaći.

Na raspolaganju su pojedini efekti i prelazi koje možete iskoristiti prilikom montiranja videa. Naravno, ostale alatke su tu, a mislimo na mogućnost skraćivanja videa, preuveličavanje i slično. Rezolucija u kojoj možete sačuvati vaš rad je 720p.



Za razliku od KineMaster, PowerDirector je malo komplikovanija za korišćenje te će vam biti potrebno malo više vremena kako bi ušli u štos.

PowerDirector aplikaciju možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA.

VivaVideo

Pomoću ove aplikacije ste u mogućnosti da uređujete svoje video snimke na jedan zanimljiv način. Što mi mnogi rekli, VivaVideo je pun pogodak. Razlog tome je što olako možete da kreirate zanimljive video snimak od fotografija ili kombinacijom sminaka i fotografija, kako je vama volja. Što je najbitnije, VivaVideo automatski za vas kreira ritam i animaciju. Naravno, u mogućnosti ste sami da kontrolišete montiranje i uredite finese, dodate možda neki efekat ili `pak stiker.

No, ako uporedimo VivaVideo sa ostale dve aplikacija, moramo priznati da ona ima manje funkcija te je samim tim ograničena kada je detaljno uređivanje i montaža u pitanju. Sa druge stran, nedostatak tih opcija i režim automatskog kreiranja videa sa efektima i pozadinskom muzikom su VivaVideo aplikaciji stvorili uslove da ima neverovatno jednostavak korisnički izgled. Veoma je lako koristiti VivaVideo aplikaciju. Sve što treba da uradite je da odaberete fotografije i snimke, da odaberete temu, možda neki stiker i da pustite da aplikacija odradi svoje.

VivaVideo aplikaciju možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA.

Nadamo se da vam se dopadaju aplikacije koje smo predložili. Ranije smo pisali o drugim aplikacijama i načinima pomoću kojih možete kreirati zanimljive video snimke. Preporučujemo da pročitate te tekstove. Unutar jednog smo vam priložili i video uputstvo koje vam može pomoći, korak po korak, da kreirate zanimljiv video.

>> Kako napraviti video sa slikama i muzikom na telefonu? (VIDEO) <<

>> Kako ulepšati video snimke na telefonu? (VIDEO) <<