Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolje besplatne aplikacije za dijetu!

Najbolje besplatne aplikacije za dijetu!

Ako imate problema sa težinom ili se bojite da ćete ih imati, preporučujemo da probate ove aplikacije. Ovo su tri najbolje aplikacije za dijetu!

Živimo u neverovatno brzom svetu gde se gotovo svaki poslovni čovek, student ili čak đak, brzo hrani. Neko možda ima dobar metabolizam ili aktivno organizovan život, međutim neko ne. U tim situacijama gojenje je teška posledica. Nećemo vas lagati i priznaćemo vam da se i mi, kao osobe koje često rade za računarom, borimo sa tim problemom.

 



Kako nam mnoge probleme i poslove olakšavjau pametni telefoni, spazili smo nekoliko aplikacija koja nam mogu pomoći da regulišemo svoju kilažu. Evo koje su po nama najbolje aplikacije za dijetu.

*Napomena

Želimo samo da nagovestimo da su ovo potpuno besplatne aplikacije za dijetu. Na Google Play prodavnici možete pronaći još mnogo sličnih aplikacija ali one zahtevaju plaćanje u unutar aplikacije, a ne pri preuzimanju što im praktično oduzima titulu “besplatne”. To su zapravo “freemium” aplikacije.

My Diet Coach

Ova aplikacija na jedan drugačiji način postiže gubljenje težine kod korisnika. Ona se bavi mentalnim podsticanjem zarad usklađenog i zdravog hranjenja. Uz nekoliko zanimljivih opcija ona vas navodi da sebe zapitate da li ćete pojesti neverovatno privlačnu i kaloričnu picu ili neku drugu jako zdravu i ukusnu namirnicu. Tu su takođe i neke zabavne funkcije kao što je fotografisanje sebe radi motivisanja za dalju dijetu. Dakle, na početku napravite fotografiju sebe kako bi ste za mesec dana nakon još jedne fotografije najlakše mogli da utvrdite koliko ste smršali. I tako svakog meseca načinite još po jednu fotku gde ujedno možete vizuelno pratiti vaš napredak  tj. gubitak. Šta mislite kako su nastale one brojne GIF fotografije koje prikazuju nečiji neverovatan gubitak kilaže?

Tu su takođe i saveti, trikovi i sistemi nagrađivanja koji će vas ohrabriti da nastavite dalje i učiniti da lepše mislite o sebi. Ovo je aplikacija koja nema nameru da vas opterećuje sa brojkama već samo da vas motiviše da sebe kontrolišete o tome koliko hrane unosite i to da li je ona zdrava.

Preuzmite aplikaciju sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:



>> My Diet Coach <<

Calorie Counter By FatSecret

Calorie Counter By FatSecret je možda malo više bazična u odnosu na brojne ostale aplikacije. Sadrži sistem preko kog možete beležiti koju hranu unosite u sebe i informacije o tome koliko ste kalorija potrošili na treningu ili uopšte tokom svakodnevne aktivnosti. Takođe dolazi sa barkod skenerom tako da možete putem skeniranja barkoda unostiti tačan broj unešenih kalorija. Tu je takođe i sistem praćenja težine, dijetalni kalendar i vodič za pronalaženje zdrave hrane po restoranima. Super je to što Calorie Counter By FatSecret sadrži i vidžet sa receptima koji će vam pomoći da se zdravo hranite. Inače, kombinacijom ove aplikacije i My Diet Coach bi ste verovatno postigli odlične rezultate.

Preuzmite aplikaciju sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> Calorie Counter By FatSecret <<



Caorie Counter & Diet Tracker By SparkPeople

Ova aplikacija vam pomaže da pratite svoju težinu i prema njoj primenite odgovarajuću dijetu uz bazu odgovarajućih namirnica koju Caorie Counter & Diet Tracker sadrži. Baza nije ni malo naivna obzirom da raspolaže sa preko tri miliona različitih namirnica. Naravno, i ova aplikacija dolazi sa ugrađenim skenerom barkoda tako da uvek u radnjama možete skenirati namirnicu i preko interneta pristupiti svim hranljivim informacijama. Uz sve ovo ide i bazični sistem praćenja korisnikovih aktivnosti što omogućava da vam dijeta bude efikasija jer ćete uvek moći da preciznije odredite sve aktivnosti, unošenje kalorija, potrošnju istih i slično. Dakle sve što vam je potrebno imate na jednom mestu i to potpuno besplatno.

Preuzmite aplikaciju sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> Caorie Counter & Diet Tracker By SparkPeople <<



Ono što je možda malo nezgodno kod ovih aplikacija je to što neke ne podržavaju srpski jezik. To i nije toliko strašno ali kod one opcije “recepti” stvarno sve bude mnogo zamršenije. Kako bi ste izbegli tu neprijatnost preporučujemo da probate aplikaciju “recepti.com” ili posetite portal “zdravka.rs” koji je usko posvećen zdravoj ishrani:

>> Predstavljamo: Recepti.com <<

>> Zdravka.rs <<

Naravno, nikada nije na odmet opremiti se pojedinim kvalitetnim fitnes aplikacijama, zato pogledajte koje su to među najboljima i preuzmite ih:

>> Najbolje fitnes aplikacije! <<

>> Google Fit je vaš fitnes trener! <<