Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Nove teme za pravljenje videa pomoću Google Slike aplikacije!

Nove teme za pravljenje videa pomoću Google Slike aplikacije!

Sada možete da birate teme i tako napravite neki zanimljiv video od fotografija koje čuvate na Google Slike servisu!

Svima je dobro poznato da Google razvija veštačku inteligenciju i da je koristi za razne svoje servise (gotovo sve). Jedan od njih je i servis Google Slike. Ako nas pitate, Google Slike je servis koji bi svaka moderna osoba trebalo da koristi i tako reši problem oko čuvanja, organizovanja i deljenja fotografija. 

 



Međutim, ovaj servis iz godine u godinu postaje sve bolji i bolji! Pa tako, sada imamo novu funkciju u okviru već postojeće. Sada, ne samo da možemo da napravimo video od fotografija, već možemo da odredimo temu tog videa. Naime, Google Slike servis koristi veštačku inteligenciju kako bi korisnici mogli da lako pronađu fotografije sa svojim kućnim ljubimcima, fotografije sa decom, fotografije sa letovanja i slično. Veštačka inteligencija skenira sve slike korisnike i na bazi analize ih dostavljai kao željeni rezultat pretrage. 

Taj algoritam je nedavno iskorišćen za kreiranje video zapisa od fotografija koje korisnik ima, ali sa nekom konkretnom temom. U suštini, kreiranje video zapisa od fotografija unutar Google Slike servisa nije nešto potpuno novo. O tome smo već pisali, a u jednom od naših video priloga smo i pokazali kako da ih napravite.  Ono što je novo je kreiranje video zapisa koji imaju neku konkretnu temu, primera radi, “Osmesi” ili možda “Selfie film”. 

Lista je za sada kratka, ali će se vremenom proširiti. Ono što sigurno uskoro možemo očekivati su neke teme koje se tiču određenih lokacija. Takođe, vrlo verovatno će se pojaviti tema “Moj ljubimac” koja će od vaših fotografija na kojim se mogu detektovati životinje napraviti video. 

Dakle, kao što Google zna kako da pronađe sve te fotografije sa ljubimcima kada u Google Slike aplikaciji pretražujete frazu “Ja i moj pas”, tako zna da može da napravi video od tih fotografija. Google vrlo dobro zna i to da će vam se te fotografije dopasti.

Evo kako da dođete do te opcije i napravite video od vaših fotografija sa temom “Osmesi”.

1. Pokrenite aplikaciju Google Slike.



2. Dodirnite na taster “pomoćnik” koji se nalazi u donjem levom uglu.

3. Potom dodirnite na zeleni okrugli taster “Film” koji se nalazi na vrhu stranice.

4. I na kraju odaberite temu koja vam se dopada.

Imajte na umu da kreiranje filma, kako Google naziva te video zapise, može da potraje neko vreme. Google će vam poslati obaveštenje čim se video napravi tako da budite strpljivi.