Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Novi Google Mape vidzet ubrzava kreiranje ruta!

Novi Google Mape vidzet ubrzava kreiranje ruta!

Novi Google Mape vidzet će nam doneti neke vrlo zgodne funkcije direktno na početni ekran našeg telefona. 

Google Mape po svemu sudeći donose novi vidzet za Android telefone koji će nam olakšati kreiranje ruta do omiljenog restorana, kuće, posla i slično, direktno sa početnog ekrana telefona. 

 



Pre mesec dana, iOS korisnici su dobili Google Mape vidzet koji nudi slične mogućnosti. 

Dakle, novi Google Mape vidzet bi trebalo da ponudi mogućnost kreiranja rute do omiljenih destinacija iz različitih kategorija. U zavisnosti od toga koliko je vidzet veliki, prikazaće vam se tasteri za kreiranje rute do prve prodavnice, benzinske stanice, restorana, kafića, hotela, restorana brze hrane, kuće ili posla.

Osim brzih opcija za kreiranje rute do neke destinacije iz ponuđenih kategorija, postoji i polje za pretragu gde možete uneti adresu i tako započeti kreiranje rute do bilo koje destinacije. 

Za sada je moguće postaviti Google Mape vidzet sa maksimalno 8 različitih kategorija za destinaciju. Ako je vidzet zauzima veći deo ekrana, onda ćete imati 8 kategorija za destinaciju, a ako zauzima manji prostora na ekranu, onda ćete imati 4 kategorija. U zavisnosti od verzije Android-a, novi Google Mape vidzet će imati različit izgled.