Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Od sada “krune” za napredne "đake" u Duolingo aplikaciji!

Od sada “krune” za napredne "đake" u Duolingo aplikaciji!

Ukoliko ste počeli da učite jezike preko Dulingo aplikacije pa vam je vremenom sve postalo previše lagano, onda će vas obradovati nova verzija sa novim, težim "Crown Levels" lekcijama!

Duolingo je najverovatnije najkorisnija besplatna aplikacija za učenje stranih jezika, koja ima vrlo lagani tempo. Međutim, ukoliko se javi potreba za malo naprednijim znanjem, onda se korisnici često odlučuju da pronađu neku drugu aplikaciju koja bi to mogla da im dostavi.

 



Duolingo je pepoznao taj nedostatak i rešio da to promeni. Najnovija nadogradnja Duolingo aplikacija donosi “krune” za lekcije koje imate na određenu temu tj. “balončić”. To u suštini znači da će korisnici moći da pohađaju nove, naprednije lekcije kako bi detaljno savladali određene aspekte i oblasti jezika.

*Ne zaboravite da pogledate detaljnu recenziju Duolingo aplikacije koju smo napravili za vas:

http://bit.ly/DuolingoAppRecenzija

Preciznije, u pitanju su “Crown Levels”. Čim savladate određenu veštinu u lekciji, vi zarađujete zlatnu krunu. Dakle, ako želite intezivnije da proučite jezik, onda jednostavno pređite na novi “nivo” lekcije umesto da je završite. Naravno, što je nivo viši, to su lekcije teže.

Da podsetimo, lekcije nisu zapravo nove. One ne uključuju nove pojmove koje niste ranije prolazili. Niti menjate oblast tj. takozvani balončić. Dakle, sve ostaje isto, stim da su lekcije teže na svoj način.



Ono što je super je to što ostaje izbor korisniku da li želi intezivnije da prelazi “balončiće” ili na uobičajen, laganiji tempo koji Duolingo ima već samog starta svog postojanja.

Istraživali smo iskustva korisnika Duolingo aplikacije na forumima i društvenim mrežama i za sada su mišljenja podeljenja. Neko govore kako im je drago što imaju dodatne lekcije i izbor da biraju između intezivnijeg učenja jezika i laganijeg, a pojedini tvrde kako su im novi “Cown” nivoi narušili ritam učenja. Naime, problem je u tome što se lekcije koje su korisnici već prošli ne prikazuju kao završene.

No, ljudi iz Duolingo aplikacije nas uveravaju da se to ne dešava i da ako postoji taj problem, korisnici mogu da se obrate podršci kako bi rešili taj problem. Naime, nije problem u novi nivoima, već samo u grešci aplikacije.