Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ova modifikacija vam omogućava “Portrait” režim na Samsung telefonima!

Ova modifikacija vam omogućava “Portrait” režim na Samsung telefonima!

Portovana je “Google Camera” aplikacija sa čuvenim “Portrait” režimom za Samsung telefone koji koriste Exynos čipset.

Svedoci smo brojnim portovima Google Camera aplikacije sa Google Pixel telefona. Doduše, nije to jedina aplikacija koju programeri uspešno portuju sa Pixel telefona, ali je svakako najomiljenija u Android zajednici

 



Nedavno se pojavio i port Google Camera aplikacije sa Pixel 2 telefona koji se može instalirati na Galaxy S7, Galaxy S8 i Note 8 telefone. Iskusni programer “miniuser123”, koji je član XDAdevelopers.com foruma, je uspeo da reši problem koji se javljao kod Exynos uređaja i tako omogući “Portrait” režim. Shodno tome, njegov port Google Camera aplikacije ima potpuno funkcionalan “Portrait” režim koji omogućava korisnicima da prave selfie fotografije sa zamagljenom pozadinom.

Samsung Galaxy S7, Galaxy S8 i Note 8 telefoni su zahvaljujući ovom portu postali još bolji telefoni nego što jesu! Portrait režim radi odlično, bez nekih značajnih grešaka, ali moramo priznati da obrada fotografije traje malo duže u odnosu na uređaje koje pokreće Snapdragon čipset. Takođe, portrait režim je trenutno funkcionalan samo kada se koristi zadnja kamera telefona, ne i prednja.

*Primer fotografija načinjena u portrait režimu, koristeći Google Camera port

Da objasnimo za one koji nisu baš upućeni:

Google Pixel 2 telefoni imaju posebnu Google Camera aplikaciju koja je vrlo slična onoj koja se nalazi na Google Play prodavnici, ali nije identična. Naime, ta aplikacija ima opciju “Portrait” koja dolazi uz Pixel 2 telefone kao ekskluziva. Ona omogućava korisnicima da naprave selfie fotografije sa zamagljenom pozadinom, vrlo brzo, precizno i realistično! E sada, budući da postoje razni programeri koji vole da prilagođavaju takve aplikacije na taj način da one mogu da rade i na ostalim telefonima, vlasnici Galaxy S7, Galaxy S8 i Note 8 telefona mogu da je preuzmu, instaliraju i koriste čuveni “Portrait” režim.



Nadamo se da smo se razumeli. A sada da vam pokažemo kako da je instalirate:

1. Prvo preuzmite sa ovog LINKA modifikovanu Google Camera aplikaciju.

2. Zatim pokrenite aplikaciju i podešavanjima podesite sledeće parametre:

Model: Nexus  6



Portrait mode on all models: on

camera.af.debug.show: off

camera.faceboxes: on

3. Potom restartujte telefon.