Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ovo je zvanična KupujemProdajem aplikacija!

Ovo je zvanična KupujemProdajem aplikacija!

Danas, tačnije od 20. marta, svi korisnici poznatog sajta KupujemProdajem.com, mogu da postave nov oglas direktno sa telefona, koristeći aplikaciju. Naravno, aplikacija nudi mnoge druge opcije i funkcije o kojim ćemo danas pisati.

KupujemProdajem.com je 5. februara lansirao dugo čekanu aplikaciju za pametne telefone. Doduše, tada je aplikacija bila u BETA fazi. Mi smo zapazili da je KupujemProdajem.com tiho lansirao BETA verziju te samo nakon pet dan napravili detaljnu recenziju. Ništa se nije promenilo između BETA i zvanične verzije koja je lansirana 20 marta, barem kada je reč o samom izgledu i funkcionalnosti aplikacije.

 



Sada kada je zvanična verzija dostupna na Google Play prodavnici, želeli smo da napravimo novi test koji će dopuniti onaj stari. Verovali ili ne, čak 142 verzije KP aplikacije je napravljeno pre nego što je ona podignuta na Google Play prodavnicu kao BETA verzija. Taj podatak nam govori kolko je ljudima iz KupujemProdajem.com bitno da sve radi kako treba, čak i kada jer reč o BETA verziji aplikacije.

Ono što je takođe zanimljivo je podatak da je BETA aplikaciju preuzelo preko 40.000 korisnika, što je rekordan broj na našim prostorima. Ni jedna druga aplikacija koja je nikla u Srbiji ili u regionu, nije preuzeta u toj meri dok je bila u BETA fazi.

Sigurno se pitate, zašto je KupujemProdajem.com uopšte lansirao BETA verziju ako sve radi kako treba i ako je aplikacija već testirana pre podizanja na Google Play prodavnicu? Pa, razlog je vrlo jednostavan: želeli su da čuju šta korisnici misle o aplikaciji i promene je ukoliko dobiju neki konstruktivan predlog. To se i dogodilo te je kompanija implementirala deljenje KP linkova putem poruka sa preglednom sličicom oglasa, koja je naravno i klikabilna.

Kako oni tvrde, zvanična KupujemProdajem.com aplikacija je praktično bez grešaka. Citiramo: Izveštaj nakon BETA testiranja je takav da imamo 99.5% crash free usera”. Moramo priznati, vrlo impresivna statistika. No, sigurni smo da želite da vidite kako aplikacija izgleda i koje sve funkcije i opcije poseduje. Pogledajte video:

Kontaktirali smo KupujemProdajem.com nakon čega su oni bili ljubazni da nam najave koje to novitete po pitanju aplikacije možemo očekivati uskoro:



Ocenjivanje

Kao i na sajtu, korisnici će moći da ocene kupca ili prodavca direktno iz aplikacije. To je veoma bitno za naše korisnike, pogotovo za prodavce, jer pozitivne ocene ulivaju poverenje kod novih kupaca. Konkretan novitet koji planiramo je mogućnost da korisnik filtrira ocene, ne samo po vrsti (kao prodavac tj. kao kupac), već i po tipu (samo pozitivne tj. samo negativne).

Prepaid

Planiramo da dodamo i “prepaid” kategoriju u okviru aplikacije kako bi korisnik direktno iz nje pregledao sve svoje transakcije ili imao mogućnost da dopuni svoj KP kredit. Naravno, unutar “prepaid” kategorije će biti i informacija o raspoloživom kreditu, kao i uputstvo za popunjavanje KP uplatnice.



Za one koji ne znaju, KP prepaid je kredit koji korisnik ima na sajtu, i koji moze da koristi za promociju svojih oglasa.

Razdvajanje

Još jedan novitet koji bi mogao uskoro da se nađe u okviru naše aplikacije je kanalisanje obaveštenja. Na tu ideju smo došli na predlog naših korisnika. Dakle, korisnik će imati mogućnost da u podešavanjima aplikacije uključi ili isključi odredjeni kanal.



Ti kanali su ustvari različiti tipovi obaveštenja. Primera radi, postoje individualni kanali koji plasiraju obaveštenja o novim porukama, o postavljenim oglasima, o novim ocenama ili uplatama. Zahvaljujući tome, korisnik će moći da podesi da prima obaveštenja samo za poruke, dok će ostala obaveštenja biti isključena.

*Napomena

Informacije o novitetima koje su nam iz kompanije KupujemProdajem naveli su zapravo samo planovi koji mogu biti realizovani ili ne. Nije definisan datum lansiranja noviteta niti da li će se ti noviteti sigurno implementirati u okviru aplikacije.

I to je to u suštini! Vidmo da se ekipa iz KupujemProdajem.com izborila sa “mnogim medvedima” koji su im našli na putu ka uspehu.

Sagledajmo celu priču sa korisnikove tačke gledišta. Končano je moguće dopisivati se preko telefona i pregovarati o kupovini ili prodaji praktično u hodu. Isto tako, postavljanje oglasa je daleko lakše putem uređaja koji je konstantno uz nas i putem uređaja pomoću kojeg i pravimo fotografije predmeta koji prodajemo, a to je naravno naš telefon.

Shodno tome, milioni korisnika je zahvalno ovom potezu KupujemProdajem.com kompanije. Mi imamo samo jednu primedbu: šta ste čekali do sada?