Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ovo su 5 zanimljivih Google aplikacija za koje verovatno niste čuli!

Ovo su 5 zanimljivih Google aplikacija za koje verovatno niste čuli!

Verujemo da su vam mnoge Google aplikacije najomiljenije. Sa druge strane, sigurni smo da niste čuli za neke izuzetne Google aplikacije koje mnogi u svetu koriste. Pogledajte o kojim aplikacijama se radi...

Čuli ste za Google Chrome internet pregledač, za Google mape ili YouTube, zar ne? Da li ste čuli za neke izuzetne Google aplikacije koje ne dolaze kao preinstalirane na Android uređajima? Hmm, jeste? Čuli ste za Google Keep, Google Drive i slično? Pa… Nismo mislili na njih! Mislili smo na ove aplikacije:

 Google Gesture Search

Koliko puta vam se dešavalo da izgubite mnogo vremena dok nađete nešto što generalno često koristite? Samo zato što je zabačeno duboko u podešavanjima ili zato što nema prepoznatljivu ikonu. Upravo tu Google Gesture Search dolazi do izražaja. Nakon inicijalnog podešavanja aplikacije, gde zapravo podešavate koje će aplikacije biti aktivirane nakon izvršavanja određenog pokreta preko ekrana tj. gesture, bićete u mogućnosti da znatno efikasnije i brže koristite svoj Android uređaj.

Dizajn aplikacije, priznajemo, jeste malo zastareo, u stilu KitKat sistema. No, to nije ono što je bitno i ono što ovu aplikaciju čini specijalnom. Jedini nedostatak ove aplikacije je ustvari to što ona mora biti pokrenuta svaki put kada korisnik želi da koristi gesture.

YouTube studio za autore

YouTube aplikacija je jedna od najkorišćenijih Google aplikacija. Kako ne bi bila kada YouTube praktikuju mnogi ljudi, različitih slojeva. Neko YouTube koristi kako bi se posavetovao, neko kako bi se edukovao, a neko kako bi se zabavio. A ko uopšte postavlja taj sadržaj? Pa YouTuber-i naravno!Budući da je danas mnogo YouTuber-a, a i medijskih koća koje imaju nalog na YouTube-u, Google je rešio da im olakša upravljanje YouTube naloga putem telefona. Otud i aplikacija YouTube studio za autore (eng. youtube creator studio). Ova aplikacija omogućava administratorima YouTube kanala da u realnom vremenu prate posećenost kanala kao i gledanost njihovih video snimaka. Takođe, administratori putem ove aplikacije imaju lakši pristup novim, ostavljenim komentarima gde lako da mogu da odgovore na njih. Mnogo toga je lakše odraditi pomoću ove aplikacije, nego recimo putem standardne YouTube aplikacije…

Arts & Culture

Ako ste strastveni obožavalac umetnosti, istorije i svih čuda sveta, onda je aplikacija “Arts & Culture” prava stvar za vas! Ona vas praktično vodi na virtuelno putovanje kroz istoriju i kulturu. Početna stranica nudi nekoliko različitih kategorija koje se kasnije razgranavaju kroz bogate fotografije i člankove.Na panelu koji se nalazi sa leve strane se mogu naći najnoviji projekti, zanimljivi internet putovanja i obilasci najbitnijih muzeja na svetu. Radi se o aplikaciji koja će perfektno zasiti svačiju znatiželju za umetnošću, istorijom i kulturom. Naravno, super je to što se aplikacija i njen sadržaj redovno ažuriraju.

Google Goggles

Najlakši način da danas saznate nešto je da posetite Google.rs i da unesete pojam o kojem želite da se informišete. Kliknete na “lupica” ikonicu i bum! Čarolija se događa… Međutim, šta ako ne znate kako da opišete pojam koji vas interesuje? Šta ako imate posla sa predmetom koji ne znate kako se zove?  U tom slučaju, rešenje je Google Goggles! U pitanju je aplikacija koja uz pomoć kamere vašeg Android uređaja može da pretraži internet na osnovu onoga što se vidi na ekranu. Shodno tome, ukoliko vas mrzi da kuckate, jednostavno uperite telefon ka tekstu ili predmetu i Google Goggles će to obaviti za vas. Neverovatno zar ne!?

 

Androidify

Google ne pravi samo korisne aplikacije. Google nekada voli da se malo zabavi, a i nas korisnike naravno. Za one koji obožavaju Android uređaje ili platformu uopšte, Google je napravio jednu malu aplikaciju pomoću koje je moguće napraviti “Androidoističan” lik koji podseća na korisnika, odnosno vas.

Nama je zabavna Androidify aplikacija zato smo rešili da je i vama predložimo. Eto kako vrlo lako možete napraviti Android avatar za vaš Google+, Twitter ili Facebook nalog.