Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Pošaljite bilo koji tip datoteke preko WhatsApp-a koristeći “SendAnyFile”!

Pošaljite bilo koji tip datoteke preko WhatsApp-a koristeći “SendAnyFile”!

Evo kako da zaobiđete ograničenje koje WhatsApp ima po pitanju razmene datoteka i svom prijatelju pošaljete bilo koji tip datoteke.

Današnje aplikacije za dopisivanje kao što su Facebook Messenger ili WhatsApp svakako dozvoljavaju razmenu datoteka. Međutim, lista podržanih formata je veoma kratka. Obično bi korisnici pribegavali rešenjima kao što su razmena datoteka putem email-a ili putem WeTransfer servisa. 

 Zahvaljujući programeru koji se na XDAdevelopers.com forumu potpisuje kao balamu96m, svi korisnici WhatsApp aplikacije mogu svom prijatelju da pošalju datoteku bilo kojeg formata koristeći “SendAnyFile”.

Ono što ova aplikacija radi je menjanje ekstenzije datoteke koju šaljete u “.doc” pa je tek onda prosleđuje dalje. Osoba koja na kraju primi tu datoteku, treba da koristi “SendAnyFile” kako bi se vratila podrazumevana ekstenzija.

Moguće je i “ručno” promeniti ekstenziju primljene datoteke uz pomoć nekog menadžera datoteka, ali to je malo komplikovaniji posao i praktično uzaludan trud jer je tu “SendAnyFile” aplikacija koja to radi automatski.

*Napomena

SendAnyFile aplikaciju možete koristiti u za Facebook Messenger, ukoliko za to imate neke potrebe. 

SendAnyFile možete besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice, proces korišćenja je sledeći:1. Dodirnite na “spajalica” taster kako bi inicirali dodavanje datoteke u okviru poruke koju šaljete.

2. Potom dodirnite na “Dokument” u okviru iskakajućeg panela.3. Sada dodirnite na “Pregledaj ostale dokumente” taster koji se nalazi u samom vrhu novo-otvorene stranice.

4. Potom dodirnite na taster “Nedavno” koji se takođe nalazi u gornjem levom uglu ekrana.5. U okviru panela sa dodatnim opcijama koji će se pojaviti sa leve strane ekrana, pronađite i dodirnite na “SendAnyFile” opciju.

6. Sada jednostavno pronađite datoteku koju želite da pošaljete i dodirnite na nju.


Više informacija o svemu pronađite na originalnom XDAdevelopers.com postu.