Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Predstavljamo: Recepti.com

Predstavljamo: Recepti.com

Drage dame i gospodo od sada imate digitalni bukvar kuvanja u svom džepu! Jedan bogat portal koji se bavi zdravom ishranom i receptima nam je “skuvao” Android aplikaciju!

U pitanju je portal Recepti.com koji poslednjih godinu dana vrhunskim receptima, savetima, raznim informacijama o namirnicama i zdravoj ishrani, snabdeva auditorijum celog regiona! Redakcija iz Recepti.com donosi recepte slikovito i detaljno opisane, što je ključ njihovog uspeha. Kao i svaki uspešan portal, Recepti.com ima lepo organizovanu početnu stranu sa konkretnim kategorijama koje smanjuju mogućnost da zalutate negde i izgubite vreme uzalud.

 



Takođe su aktivni na društvenim mrežama pa klikom na ovaj LINK možete da pratite njihovu Facebook stranicu. Sve navedeno govori da je u pitanju ozbiljan i odgovoran portal a u prilog tome ide i činjenica da su na Google Play prodavnici okačili svoju aplikaciju.

Aplikacija pod nazivom “Recepti.com” je sa Google Play prodavnice preuzeta preko osamdeset hiljada puta i ima prosečnu ocenu 4,4 od moguće 5. To vam je u suštini dobro merilo koliko je sadržaj aplikacije kvalitetan. Ali hajmo da se okrenemo samo aplikacijii i njenim mogućnostima.

Ako do sada niste preuzeli aplikaciju to možete učiniti direktno sa ovog LINKA. Nakon preuzimanja startujte je i pogledajte početnu stranu. Primetićete kratke naslove i sličice koje vas obaveštavaju o sadržaju teksta. Početna strana je zadužena da prikaže recepte pa samim tim ih sortira u dve podkategorije. Kao podrazumevana kategorija izlistava se “najnoviji” recepti, a odmah pored nje na vrhu početne je i kategorija “najpopularniji” recepti.


Recepti su takođe sortirani po prioritetu i načinu spremanja. Stoga na početnoj stranici u gornjem desnom ćošku možete naći ikonicu u obliku kuvarove kape. Dodirom na tu ikonicu pristupate kuvaru odnosno listi recepta koji vam pomažu da pripremite hladna predjela, topla predjela, supe i čorbe, salate, pite i testa, glavna jela, ribe i morske plodove, sosove, torte, kolače, zimnicu. U okviru ove liste nalazi se video recepti koji pomažu onima što nisu baš dobro upoznati sa "rukovanjem" nekih namirnica.




Već na početnoj stranici korisnici će se pronaći i inspirisati da iznenade svoje voljene. Dopada nam se to što ima bar za pretragu saveta, namirnica, recepta, odnosno celokupnog sadržaja portala. Ja kao veliki ljubitelj domaće hrane nemam mnogo iskustva kao kuvar tako da bi meni ova opcija za pretragu itekako pomogla.

Osobe koje moraju da brinu o svojoj ishrani će ovu aplikaciju obožavati i shvatiti kao krucijalnu za svoju svakodnevnicu. U aplikaciji se do kategorije “ishrana” dolazi dodirom na tri crtice koje su u gornjem levom ćošku početne stranice. Na toj listi je druga u nizu “ishrana”. U okviru te kategorije imate tri podkategorije koje prikazuju sve informacije pojedinačno. Znači moći ćete da pročitate sve o "namirnicama"“mineralima” i “vitaminima” Ovo je korisno za one koji moraju da brinu koje to minerale i vitamine unose u organizam.

Pretraga se takođe može vršiti u baru ili po kapitalnom slovu. Dopada nam se to što u kategoriji “namirnice” može da se pročita sve o određenoj povrćki, voćki, semenu, začinu, sirovim i sušenim mesnatim proizvodima i sl. Postoje neki začini za koje ranije nismo čuli, a u Recepti.com se mogu naći sve te informacije!



U nizu ispod kadegorije “ishrana”, nalaze se još dve kategorije “saveti” i “magazin”. U okviru “saveti” kategorije možete diskutovati o već postojećim temama ili započeti neku novu. U svakom slučaju ovo je riznica tajni kuvanja! Mi smo konkretno naišli na jedan savet koji nam objašnjava kako da pripremite goveđe meso, a da kasnije ne bude žilavo. Uputite se u kategoriju saveti i saznajte kako!



Kategorija “magazin” je kao što sama reč kaže zadužena za neke zanimljivosti, novitete i generalno dešavanja vezana za zdrav život i ishranu.


Ono što će sve kuvare i kuvarice obradovati je opcija za čuvanje recepta i pravljenje novih. Ako se registrujete ili prijavite pomoću Facebook-a moći ćete da koristite sve ove mogućnosti.

Najkorisnija se pokazala opcija “omiljeni” jer možete da izdvojite iz gomile recepata neke svoje za koje vi mislite da zaslužuju više pažnje. Isto možete umesto pisanja na papir, gde postoje velike šanse da ga zagubite, sve to unesete u svoju bazu recepta. Dodavanje recepta trenutno možete obaviti samo preko portala direktno.

Dok preuzimate aplikaciju počastite se sladoledom koji ćete napraviti po receptu redakcije Recepti.com!