Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako skrolovati na telefonu bez dodirivanja ekrana? (VIDEO)

Kako skrolovati na telefonu bez dodirivanja ekrana? (VIDEO)

Mnogi čitaju na svom telefonu razne sadržaje koji se mogu naći na internetu i uglavnom to rade iz kreveta noću kako bi se pre spavanja malo opustili. Najveći problem u tom trenutku se javlja kada morate, onako ušuškani, da se krećete niz stranicu kako bi nastavili sa čitanjem.  Da li ste znali da postoji način da se krećete niz stranicu (eng. scrolling) bez dodirivanja ekrana? Evo kako.

Tilt Scroll je aplikacija kojoj treba odobriti root kako bi vam omogućila da se krećete niz stranice i da koristite scroll bez dodirivanja ekrana. Na Tilt Scroll gledajte kao na nebrendiranu TouchWiz funkciju “Smart Scroll” koju poseduju Samsung-ovi telefoni. Trenutno je besplatna i možete je preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA.

 



Međutim, kao i do sada mi svojim pratiocima uvek pružamo LINK gde mogu besplatno da preuzmu plaćenu aplikaciju. Naravno, ako imate novca apelujemo da platite 1.79$ za Tilt Scroll Pro jer je ekipa koja je napravila ovu aplikaciju zaslužila svaki cent ove cene!

>> Kako root-ovati telefon ili tablet pomoću aplikacije! (VIDEO) <<

>> Kako “rutovati” telefon? <<

>> Kako root-ovati telefon ili tablet bez narušavanja garancije! <<

Aplikacija je jako laka za korišćenje, verujemo da ćete odmah shvatiti kako da je koristite. Ona vam omogućava da koristite scroll ne samo na internet pregledaču, već gde god je scroll moguć. To radi tako što koristi žiroskop uređaja, kada ga nagnete napred ili nazad telefon započne da se kreće niz ili uz stranicu. Svakako je moguće isključiti Tilt Scroll u svakom trenutku kako bi nastavili sa normalnim korišćenjem ako zatreba. Besplatna verzija uključuje i horizontalni i vertikalni scroll, međutim ako ikad zaželite da koristite scroll  na oba fronta odjednom onda ćete morati da kupite licencu za Tilt Scroll. Takođe kada postanete korisnik Pro verzije reklame će biti uklonjene.

Tilt Scroll screenshot



U plaćenoj verziji možete podesiti brzinu, ubrzanje i usporavanje kretanja kroz stranice pomoću Tilt Scroll-a. Plus dobijate automatizovan mod koji utiče kako da se Tilt Scroll ponaša u određenim situacijama. Plaćena verzija vam omogućava i to da se odjednom nađete na vrhu stranice ili dnu koristeći tastere za regulisanje zvuka telefona.

Jedina stvar koja vas može naterati da vam se ova alatka ne svidi je to da telefon mora imati pristup root-u. Sve u svemu Tilt scroll je zabavna i korisna aplikacija. Postoje neke greške u toku rada aplikacije ali programeri svoj posao rade odlično i odazivaju se na prigovore korisnika. To nam obećava zakrpe, a neke su se već pojavile. Eto ako ste oduvek želeli Samsung-ovu funkciju “Smart Scroll”, Tilt Scroll će vam ispuniti želju.

Momci sa Android Authority sajta su napravili super video klip koji demonstrira benefite Tilt Scroll-a, pogledajte: