Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Preuzmite novu Google tastaturu čiji izgled možete da prilagodite!

Preuzmite novu Google tastaturu čiji izgled možete da prilagodite!

Nova Google tastatura nam omogućava da prilagodimo temu prema našem ukusu ili da čak podesimo svoju pozadinsku fotografiju. Evo gde da je preuzmete i kako da primenite novu temu!

Ukoliko ste probali Android Preview 3 na svom Nexus uređaju, onda ste sigurno primetili nedavnu promenu kod Google Keyboard aplikacije. Sada je moguće temirati Google tastaturu i tako joj dodeliti novi, lični izgled.

 



Google je pustio novu verziju Google Keyboard aplikacije samo za korisnike Android N Preview 3 platforme. Doduše, vidljivi noviteti su sitni ali zanimljivi. Naime, nova verzija Google tastature korisnicima pruža mogućnost menjanja boje tastature ili dodavanja pozadinske slike.

Iako je Google novu tastaturu pustio za Android N Preview 3, svi ostali mogu da je probaju jer je ona portovana. Sa ovog LINKA je možete preuzeti i kasnije, sa memorije svog telefona, instalirati. Evo kako da primenite neku novu temu ili svoju fotografiju:

1. Prvo pokrenite tastaturu i pristupite njenim podešavanjima.

2. Potom dodirnite na kategoriju “Theme”.

3. Kada pristupite opcijama za temiranje, na raspolaganju će vam biti predefinisane teme kada su boje u pitanju. Dodirom na njih ih primenjujete i tako automatski čuvate. Kasnije samo treba izađete iz podešavanja.



4. Ako želite da primenite svoju fotografiju, dodirnite na prvu opciju u nizu “my image”

5. Zatim odaberite željenu fotografiju. Nakon odabira fotografije pojaviće vam se stranica gde treba da izrežete fotografiju prema formatu tastature. Kada to završite, dodirnite na taster “Next”.



6. Sledeće je podešavanje providnosti tastature, odnosno vidljivosti pozadinske fotografije. Imate tračicu gde možete odabrati željenu vrednost, a kada to uradite, na taster “Done” potvrdite unos.



7. I na kraju, ukoliko želite da vam karakteri budu uokvireni tako da nalikuju klasičnom obliku fizičke tastature, onda dodirnite na prekidač "Key order" koji se nalazi iznad priloženih tema, a ispod prozora za pregled temirane tastature.

 

To je to! Uspešno ste temirali svoju Google tastaturu. Nadamo se da vam se dopada tastatura i da je uputstvo dovoljno jasno.