Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Probali smo "Google unos rukopisom"! Pogledajte kako je prošla i preuzmite aplikaciju!

Probali smo "Google unos rukopisom"! Pogledajte kako je prošla i preuzmite aplikaciju!

Google je objavio novi dodatak za svoju tastaturu "Google Handwriting Input"! Pročitajte kako se ponaša i preuzmite ga iako nije dostupan za preuzimanje kod nas. Evo kako! 

Google je nedavno u etar pustio svoj poslednji projekat: Google Handwriting Input. Pored Google tastature koja se odavno može preuzeti sa Google Play prodavnice i govornog unošenja teksta, sada imamo još jedan način, a to je unošenje teksta pisanjem po ekranu (rukopisom). Nova alatka odnosno način unošenja teksta prepoznaje 82 jezika i 20 posebnih skripta.

Nemojte se brinuti ako imate “nerazumljiv” rukopis jer Google unos rukopisom razume sve! Ono što nam se baš dopalo je to što Google unos rukopisom prepoznaje i to kada unosimo smajli. Kako to funkcioniše? Dodirnete smajli taster i nacrtate koji smajli želite da pronađete. Nećete verovati kolika je baza smajlija. Kada krenete da crtate izaćiće vam neki smjaliji za koje niste ni znali da postoje.



GoogleHandwritingInput

Treba napomenuti da Google nije među prvima koji je omogućio unošenje teksta rukopisom ali je svakako prvi koji je to omogućio na svim Android uređajima. Unošenje teksta rukopisom se prvi put kod Google aplikacija pojavljuje u Google Translate-u.

>> Google Translate u ulozi ličnog prevodioca! <<

To koliko je ova aplikacija korisna na bazi svakodnevnog korišćenja ostaje na vama da procenite. Zahvaljujući modernim “Swipe” tastaturama, unošenje teksta je postalo veoma lako, brzo i precizno.

>> Najbolje tastature za Android telefone! <<

Mi smo ovu aplikaciju koristili nekoliko dana i možemo vam reći da smo zadovoljni! Dopada nam se to što tastatura prepoznaje i kojim pismom pišete pa vrlo lako možete kombinovati dva pisma u jednoj poruci. Ne postoji nešto što bi smo rekli da ne valja, samo možemo istaći da se tastatura odlično snalazi na dijagonalama od 4.7 inča i naviše.

To, po čemu se Google unošenje teksta rukopisom razlikuje od drugih tastatura je u podršci. Kao što smo spomenuli, Google tastatura podržava 82 jezika i 20 teških južno azijskih skripta.

Obzirom da ta aplikacija nije dostupna za mnoge naše korisnike mi smo rešili da vam dostavimo LINK preko kog možete ručno da je preuzmete i instalirate sa memorije vašeg telefona. Da bi ste to uradili morate da imate štikliranu opciju “nepoznati izvori”. OVDE imate uputstvo kako da to obavite!

>> Google unos rukopisom <<