Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Samsung Safety Screen je aplikacija koju svi savesni roditelji moraju barem da probaju! (VIDEO)

Samsung Safety Screen je aplikacija koju svi savesni roditelji moraju barem da probaju! (VIDEO)

Ako ste neko ko vodi računa o tome kako i koliko vaša deca koriste pametne uređaje, onda je Samsung-ova nova aplikacija Safety Screen nešto što morate da probate!

Većina roditelja, koliko god oni bili strogi ili popustljivi imaju problem sa svojom decom, kada je reč o korišćenju pametnih uređaja kao što su tableti i telefoni. Najglavniji problem je to što deca ne mogu da se naviknu da u normalnim intervalima koriste tablete i telefone. Takođe, to šta će deca raditi na tabletu ili telefonu je ogroman problem.

>> YouTube za decu se upravo pojavio! (VIDEO) << 



>> Fruit Ninja - Math Master: igrica koja će kroz zabavu naterati vaše dete da vežba matematiku! <<

>> Roditelji će uskoro moći svojoj deci da daju džeparac putem telefona! (VIDEO) <<

Srećom, postoje aplikacije koje roditeljima pomažu da svojoj deci ograniče vreme korišćenja tableta ili telefona, kao i to šta će deca sve biti u mogućnosti da koriste. Međutim, javlja se novi problem! Deca jednostavno preblizu drže tablet dok gledaju crtaće ili igraju igrice. Na taj način se bukvalno narušava njihovo zdravlje i bezbednost. Kako naučiti i navići decu da tablet ili telefon drže na odgovarajućoj razdaljini dok ih koriste? Kako to uraditi a ne kažnjavati ih i ne ispasti “bauk”.

Srećom po nas roditelje, Samsung je našao zgodan način da se to reguliše. U pitanju je Samsung Safety Screen aplikacija koja govori deci kada su preblizu uređaju. Aplikacija ima unapred određenu vrednost razdaljine koju deca moraju da poštuju kako bi mogli da nastave sa onim što rade na tabletu ili na telefonu. Roditelji su dužni samo da podese sigurnosnu lozinku i da aktiviraju aplikacija, a ona kasnije automatski obavlja svoje. Bez obzira na to što je Samsung razvio Safety Screen aplikaciju, svi koji imaju Android uređaj mogu da je preuzmu, instaliraju i koriste.

>> Samsung Safety Screen <<



Kako Samsung Safety Screen aplikacija funkcioniše? Ona koristi prednju kameru uređaja i sistem prepoznavanja lica. Zahvaljujući prednjoj kameri i pomenutom sistemu, aplikacija uspeva da prepozna kada se neko lice previše približi uređaju, bilo da je u pitanju dete ili neko stariji, gde tada prikaže obaveštenje preko celog ekrana koje govori da je potrebno da se osoba udalji od uređaja. Čim se dete dovoljno udalji od uređaja, napomena sa ekrana nestaje kako bi dete moglo da nastavi sa normalnim korišćenjem uređaja.

Ovo je super zar ne? Kada bolje razmislimo, nisu samo deca ta kojima je ova aplikacija potrebna. Mnogi korisnici pametnih uređaja, nesvesno, čine isto što i deca. Shodno tome, savetujemo da, svi oni koji su sebe uhvatili da preblizu “pilje” u ekran svog telefona ili tableta, preuzmu i počnu da koriste Samsung Safety Screen aplikaciju.

Možda jedini nedostatak ove aplikacije je to što se nekada dešava da ona ne prepozna lice deteta. To je uglavnom u situacijama kada je previše mračno. Uglavnom, ništa vas ne košta da probate aplikaciju, pa ako vam se svidi eto još jednog načina da se izborite sa ovim problemom.