Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Selfikon - Srpska društvena mreža gde je dobrodošao svaki vaš selfie! (VIDEO)

Selfikon - Srpska društvena mreža gde je dobrodošao svaki vaš selfie! (VIDEO)

Napravili ste desetak selfie fotografija, a ne možete da se odlučite koji da objavite? Zašto ne biste objavili sve selfie fotografije odmah i u isto vreme očekivati pozitivnu reakciju svojih pratioca? Da! Tako nešto je sasvim normalno i dobrodošlo na domaćoj Selfikon aplikaciji!

Selfie je danas nešto sasvim normalno i sa tom konstatacijom ćete se svi složiti, zar ne? Međutim, ono sa čim se mnogi nisu pomirili je postovanje selfie fotografija u velokom broju! Kada neko često “kači” svoje selfie fotografije na Facebook-u, pa čak i na Instagram-u, on neretko naiđe na negodovanje svojih pratioca, odnosno na takozvani “hejt”.

 



Šta činiti u tim situacijama? Popustiti na tuđe kritike i prestati sa deljenjem selfie fotografija ili ignorisati kritike i nastaviti dalje? Pa… Ni jedna, ni druga opcija nije najbolje rešenje. Zašto biste poklekli masi ili radili u inat prijateljima, kada imate treću opciju, a to je Selfikon! U pitanju je srpska društvena mreža tj. aplikacija za Android i iOS uređaje gde je vaš selfie itekako dobrodošao! Ne jedan, ne dva, već baš onoliko koliko vi želite da podelite!

Na ovoj društvenoj mreži vlada jedna pozitivna atmosfera gde ljudi dele svoje fotografije, komentarišu tuđe i lajkuju ih, bez ikakvih predrasuda i osuđivanja. Jer… Zbog toga Selfikon i postoji! Mi aplikaciju koristimo oko mesec dana te smo hteli da vam prenesemo naše utiske o njoj. Snimili smo video recenziju koja će vam predstaviti sam korisnički izgled aplikacije i uputiti vas u to čemu služe određene skraćenice i opcije. Pogledajte video:

Ono što nam se baš dopalo kod Selfikon aplikacije je sistem tagovanja! Prilikom deljenja fotografije korisnik ima mogućnost da odabere nekoliko tagova koje Selfikon predlaže na osnovu fotografije koju delite. Dakle, ako delite fotografiju u februaru mesecu, biće vam predložen #february tag ili #valentinesday tag jer aplikacija zna koji je mesec u toku i koji su nalodazeći praznici. Takođe, Slefikon može da prepozna da li je fotografija načinjena u zatvorenom prostoru ili vani te često nudi tagove #indoor ili #outdoor.

Sledeća zanimljiva mogućnost Selfikon aplikacije su stikeri i ramovi (eng. stickers & frames). Uz aplikaciju stiže paket stikera javnih ličnosti, tipa Ana Nikolić, Jelena Karleuša i slično. Međutim, sa prodavnice je moguće preuzeti mnoge druge zanimljive stikere, različitih tema.



Na Selfikonu je moguće imati i javne naloge (eng. official accounts), a tu titulu trenutno mogu dobiti samo javne ličnosti. Naravno, proveru radi tim iza Selfikona koji prema ličnim dokumentima utvrđuje o kome se tačno radi. To znači da su nalozi za koje se tvrdi da su javne ličnosti verodostojni titule ”official” i da nećete naići na “lažnjak”. Kako nam je Vukašin za portal PametniTelefoni.rs izjavio, veliki broj javnih ličnosti već koristi Selfikon, a među njima je Sandra Afrika, Jana Dačović, Irina Živković, Luna, itd…

Ekipa koja stoji iza Selfikon aplikacije želi da napravi još jedan krupan korak napred koristeći tehnologiju izmenjene realnosti. Naime, radi se o maskama koje korisnici mogu primeniti preko svog lica prilikom okidanja selfie fotografija. Trenutno su dostupne maske Mesija, Ronalda, zastava okolnih država, grbovi Partizana i Crvene Zvezde i slično.



Maske još nisu u potpunosti razvijene te taj segment Selfikon aplikacije ima nekih nepravilnosti. Vukašin nam povodom toga naveo:

Radimo na unapređenju koje će doneti fluidnije korišćenje maski ali i na tome da izbor maski bude širi. S obzirom da smo jedina aplikacija u Srbiji, regionu, pa i u Evropi, koja radi sa “real-time” maskama i filterima, to je jedinstvena prilika za kompanije da se putem njih, kreiranjem brendiranih maski i filtera, reklamira na internetu. Korisnici bi mogli da ih koriste i deli bilo gde po internetu. Do sada, kompanije ovo nisu mogli da dobiju ni na Snapchat, ni na Facebook aplikaciji."



Selfikon aplikacija do sada ima preko 100.000 preuzimanja na Google Play prodavnici što donekle nagoveštava pozamašnu bazu korisnika. Vukašin nam otkriva da je u pitanju minimum 80.000 aktivnih korisnika na Selfikonu.

Posle Balkana cilj nam je da se strateški proširimo na Evropu i tako osvojimo prvo Nemačku i Austriju jer iz tih zemalja imamo odličan feedback. Naravno, mi već sada imamo veili broj korsinika u Evropi ali i iz Azije i SAD” dodaje Vukašin. Što se našeg iskustva tiče, mnogo je korisnika sa Balkana, što nam se dopada, ali ima i onih koji su se registrovali čak u Indiji!

Kada podvučemo liniju, Selfikon je veoma dobro osmišljena aplikacija čija baza korisnika iz dana u dan sve više raste. Korisnički izgled aplikacije je prepoznatljiv i intuitivan, stikeri su na raspolaganju, pa čak i maske, a što je nabitnije pozitivno raspoloženje korisnika ne laska.

Nemamo šta da zamerimo, možda samo par stvari da predložimo. Voleli bismo da, pored stikera i ostalih opcija, postoje i filteri za fotografije kako bi mi korisnici sve mogli u okviru jedne aplikacije da obavimo: okidanje, uređivanje i objavljivanje fotografije. Naravno, prijalo bi nam da sa se vremena na verme pojavi još neka nova opcija i tako da uz Slefikon ne kaskamo za ostalim aplikacijama ovog karaktera.

Preuzmite Selfikon sa priloženih linkova, probajte aplikaciju i pišite nam utiske:

>> Selifkon - Android <<

>> Selfikon - iOS <<

I ne zaboravite da me zapratite, a i ja ću vas! Potražite nalog “MarijanART”. P.S. Evo još jednog predloga za ekipu iz Selfikona: omogućite šerovanje linka ka nalogu korisnika kako bi neko mogao klikom na njega direktno pristupiti nalogu i tako ga zapratiti. 

Pridružite nam sa i na Viber-u klikom na ovaj LINK ili na baner ispod!