Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Skype sada ima prevodioca! Da li ga koristite?

Skype sada ima prevodioca! Da li ga koristite?

Skype je napravio nešto što je svima potrebno, pre ili kasnije! Skype prevodilac koji u realnom vremenu prevodi razgovor.

Bilo je pitanje vremena kada će se prevodilac pojaviti u Skype aplikaciji. Iskreno, nismo iznenađeni mnogo jer znamo da je Microsoft gigant i da neće dozvoliti da kaska za ostalima. Ali opet ne možemo ostati ravnodušni prema ovakvom dostignuću.

 



Razmislite samo koliko će ovo pomoći multinacionalnim porodicama. Ne nije to šala! Danas imamo brakove u kojima su recimo supružnici Srbin i Tajvanka. Oni će se nekako između sebe sporazumeti, ipak je to neka „hemija“, ali šta sa njihovim roditeljima i ostalom familijom? E od skorije i oni mogu imati tu „hemiju“ pomoću Skype prevodioca! A zamislite samo kako će konferencijski tj. poslovni razgovori izgledati? Od ove nedelje korisnici Skype-a mogu da testiraju opcije prevodioca, koji će simulativno prevoditi dok pričate sa nekim ko ne zna vaš jezik.

Microsoft je kupio Skype i od tada je pod njegovim okrivljem. Možda je ovo projekat koji će grupu zaduženu za Skype izdići i pomoći joj da postane ključni igrač na polju komunikacija.

Kao svi počeci i ovaj je imao poteškoća pa je Skype prevodilac u maju mesecu pokazao da je program imao malih problema sa komplikovanim rečenicama, ali jednostavne fraze i proste rečenice je bez problema prevodio. Ono na šta su programeri iz Microsoft-a ponosni je to što je njihov „prevodilac vredan“. Tačnije, on svoje znanje određenih jezika vremenom proširuje i uči se da razume i prevodi sleng. Oni poručuju da budemo strpljivi i da će prevodilac svakim razgovorom preciznije obavljati svoj posao.

Probajte odmah novi Skype i ne zaboravite da nam pišete o vašim utiscima! Sa priloženog linka preuzmite aplikaciju tj program:

>> Skype Translator <<